Sahipsiz depremzede çocukları tarikatlar mı kaçırıyor?

Sahipsiz depremzede çocukları tarikatlar mı kaçırıyor?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, depremzede çocukların gözetiminin bakanlık tarafından yapılacağını söylese de İstanbul’da en az 20 çocuk İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ayarladığı evlere yerleştirildi.

Fırat Fıstık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, depremde anne babalarını kaybeden çocukların bakım ve gözetiminin bakanlık tarafından sağlanacağını söylemişti.

Fakat depremzede çocukların İstanbul Beykoz’da bir eve yerleştirildiğine dair bir yurttaş ihbarda bulunmuş, ardından Çağdaş Hukukçular Derneği ile birlikte Önce Çocuk ve Kadınlar Derneği suç duyurusu yapmıştı.

Halk TV muhabiri Fırat Fıstık, bugün Beykoz’da tartışma konusu olan siteye gitti.

Ne güvenlik görevlisi var ne de başlarında biri

En az 20 çocuğun Beykoz Serkent sitesindeki evlere yerleştirildiği ortaya çıktı. Çocukları evlere yerleştiren, organizasyonu yapan ise bakanlık değil, iktidara yakınlığıyla bilinen İHH İnsani Yardım Vakfı.

Depremzede çocuklar bakanlığın değil, vakfın gözetiminde.

Site girişinde yönetim ofisi olsa da ne güvenlik görevlisi ne de site yöneticisi var.

Antakya’dan getirildiler

Halk TV’ye konuşan depremzede çocuklar, Hatay Antakya’dan İstanbul’a getirildiklerini, babalarının hayatını kaybettiğini ve vakıf tarafından burada ağırlandıklarını dile getirdi. Sitede erkek ve kızlar ayrı evlerde kalıyorlar.

Mevzuata göre 0-4 yaş arası çocuklar devlet gözetimi dışında tutulamıyor. Bununla birlikte yaşı daha büyük çocuklar varsa anne ve babalarına verilebiliyor.