Sağlık Bakanı'na açık mektup: Çığlığımızı duyun!

Sağlık Bakanı'na açık mektup: Çığlığımızı duyun!
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya açık mektup yazarak, “Twitter paylaşımınızda ‘Muhtemelen aradığınız ilacı ilk girdiğiniz eczanede bulabileceksiniz’ şeklindeki ifadenizin üzerinden 3 hafta geçmiş olmasına rağmen hastalarımız reçetelerindeki ilacı bulabilmek için hala eczane eczane gezmek zorunda kalıyorlar” açıklamasını yaptı.

TEİS, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya açık mektup yazarak ilaç tedarik sorunlarına dikkat çekti. Eczacıların ilaç yokluğuyla baş edemez hale geldiği vurgulanan mektupta, “İlk defa kendimizi bu kadar çaresiz hissediyoruz” denildi.

Nöbetçi eczane sayısının artırılarak çözüme kavuşulmayacağı vurgulanan mektupta, Bakanlığa şu çağrıda bulunuldu:

“Sayın Bakanım, ilaçların bulunamıyor olması insan ve toplum sağlığı için ciddi bir sorun haline gelmiş durumdadır. Bazı ilaç firmaları depolarda bulunmayan ilaçları için kampanyalar yaparak adeta ilaçları piyasada var ve bulunuyormuş gibi algı yapmaya, sizi ve halkımızı yanıltmaya çalışıyorlar.

Biz sadece görevimiz olan ‘ilaç hizmeti” vermek istediğimiz için bu ‘imdat’ çığlığımızın artık duyulmasını istiyoruz. Bunun için de ilacın bulunabilir ve ulaşılabilir olmasını istiyoruz. Çünkü bulunamayan ilaç en pahalı ilaçtır. Çözümün çok yakın olduğunu belirttiğiniz tarihten bu yana hala aynı sıkıntılarımız mevcut, firmalardan eczanelerimize ilaç akışı normale dönmedi. Açıkçası eski SSK günlerine dönmekten korkuyoruz. Tüm imkanlarınızı seferber edeceğinize olan inançla sorunun bir an önce giderilmesi için gereğini arz ve talep ediyoruz.”

Kaynak:ANKA

Etiketler :