Sağanak Uyarıları Peş Peşe!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre 9 şehrimizde kuvvetli sağanak bekleniyor. Sağanak yağışların beklendiği iller için sarı kodlu uyarı yapıldı. 30 Mayıs hava durumu raporuna göre, bazı illerde sağanak yağışın hakim olurken öte yandan hava sıcaklıklarının mevsim normallerine gelmesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre bugün Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Bolu’nun doğusu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat’ın batısında kuvvetli yağış bekleniyor. Başkent Ankara’daki yağışların öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre; hava sıcaklığı, mevsim normalleri civarında, Trakya kesimlerinde ise normalin üzerinde seyredecek.

Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun batısında yer yer kuvvetli olarak esecek.

tkooe7erv0go2sbfohgdvw.webp

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Öğle saatlerinden itibaren Isparta'nın batısı, Burdur'un doğusu ile Antalya'nın batısının iç kesimleri, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Bolu'nun doğusu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat'ın batısında yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

9 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji 9 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Ankara, Amasya, Bolu, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Tokat, Kırıkkale ve Karabük’te beklenen yağışlara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.