RTÜK'ten Halk TV'ye Yine Ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından HALK TV'ye milli ve manevi değerlere aykırılıktan yüzde 3 idari para cezası uygulandığı aktarıldı.

RTÜK, HALK TV'ye yine ceza verdi. Halk TV’ye “terör eylemini, faillerini ve mağdurlarını terörün amaçlarına hizmet edecek sonuçlar doğuracak şekilde” sunulduğu iddiasıyla %3 idari para; aynı kanalda LGBT+ konusundaki değerlendirmeler nedeniyle milli ve manevi değerlere aykırılıktan % 3 idari para cezası verildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından yapılan açıklamada,

"RTÜK, Halk TV'de "Halk Meydanı" programında İrfan Değirmenci'nin konuğu trans aktivist Esmeray Özadikti'nin söylediği "Şu anda beni ekranda gören özellikle Z kuşağında olan LGBT+ çocuklar şu an çok seviniyorlardır ve kendilerini yalnız hissetmiyorlardır buna eminim." cümlelerini de yasaya aykırı buldu.

Üst Kurul, Halk TV'nin "Nasıl Olacak" programına da "terör örgütü üyelerinin haklı gösterildiği" gerekçesiyle yaptırım uyguladı." dendi.

"HEYBEMİZE BUNU DA KOYAR YOLUMUZA DEVAM EDERİZ"

HALK TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu verilen cezaya tepki gösterdi. "Heybemize bunu da koyan yolumuza öyle devam ederiz" diyen Mahiroğlu şöyle bir paylaşım yaptı:

Etiketler :