Prof. Dr. Yaltırak, İstanbul Depreminde Gözden Kaçan Tehlikeyi Açıkladı! Eviniz Yıkılmasa Bile...

Prof. Dr. Yaltırak, İstanbul Depreminde Gözden Kaçan Tehlikeyi Açıkladı! Eviniz Yıkılmasa Bile...
X hesabından bir paylaşımda bulunan Marmara'daki kimya tesislerine dikkat çekti.

Prof. Dr. Cenk Yaltırak, potansiyel bir Marmara depremi senaryosunda göz ardı edilen bir durumu dile getirerek dikkat çekti: "Marmara kıyılarındaki 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren, tehlikeli kimyasal maddeleri depolayan ve üreten fabrikaların depremden etkilenmesi, güvenli evlere sahip olsanız bile yaşanması mümkün olmayan bir çevre felaketine yol açabilir."

cenk-yaltirak.jpg

Yaltırak'ın ifadeleri şu şekilde:

"Marmara sahillerinde 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ve tehlikeli kimyasal maddeleri depolayan, üreten fabrikaların depremden etkilenmesi demek, sağlam evlerde yaşasanız dahi kaçınılmaz bir çevre felaketi demektir. Bazı fabrikaların kıyıdaki depoları denize karışırsa, Marmara Denizi'nin tamamı zehirlenebilir.

cenk-yaltirak1.jpg

Şu an bu fabrikaların ekonomideki payı yaklaşık %12 civarında. Ancak bu fabrikalar neden sanayisel dönüşüme girmiyor? Güvenli olmayan bu fabrikaların varlığı, evinizin sağlamlığına bakılmaksızın ciddi tehlikeler oluşturabilir. Konu hakkında kimse konuşmuyor mu? Bu tür fabrikaların acilen deprem bölgesinden uzaklaştırılması gerekiyor.

Ayrıca, ovalardaki bu fabrikaların varlığı, toprağın tamamen kirlenmesine neden olabilir. Gelecekteki Marmara depremleri sadece konut sorunu değil, aynı zamanda büyük bir çevre felaketi meselesidir..."

Etiketler :