Özgür Özel'den AKP'li Çelik'e 'darağacı' tepkisi: Allah'tan korkmaz Ömer Çelik, utan!

CHP'li Özgür Özel, 'Sana Söz' sloganıyla birlikte marteniçka bileklik ve çiçek açmış ağaç dalının bulunduğu pankartı darağacına benzeterek CHP'yi hedef alan AKP Sözcüsü Ömer Çelik'e yanıt verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurul'unda AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in CHP Trabzon mitinginde 'Sana Söz' sloganıyla birlikte kullanılan ve baharı müjdeleyen marteniçka bilekliğiyle çiçek açmış ağaç dalına ilişkin sözlerine yanıt verdi.

CHP'li Özgür Özel, AKP'li Ömer Çelik'in CHP'nin 'Sana Söz' sloganıyla hazırladığı görseldeki marteniçka ipi ve ağaç dalıyla ilgili "Darağacı gösteren pankartı Trabzon mitinginde asan ve kürsüye kurşun dizmeye kalkan Yassıada zihniyetinin boy göstermesinden başka bir şey değildir” sözlerine "Allah'tan korkmaz Ömer Çelik! İnsanda biraz utanma olur!" diyerek tepki gösterdi.

'Allah'tan korkmaz Ömer Çelik'

Özel, pankartın fotoğraflarını göstererek, Genel Kurul'da şunları söyledi:

"Bakın bizim sloganımız bu, afişimiz bu. Bu martın gelmesine, bahara ilişkin bir selamlamadır. Suyun öbür yanından, anneannemin Selanik'inden, dedemin Üsküp'ündendir. Biz de öyle yaptık, afişlerde bu yer alıyor. Sayın başkan yaptıkları işe bakın. Alıyor bunu Ömer Çelik'in trolleri büyütüyor, çeviriyor diyor ki 'CHP dar ağacı yapmış' Sayın başkan bu da 'idam ipiymiş'. İnsanda biraz utanmak olur, insanda biraz ahlak olur. Şundan idam ipi olur mu? Gül ağacından, kayısı ağacından, erik ağacından idam sehpası olur mu? Allah'tan korkmaz Ömer Çelik . 14 Mart'ta bu kirli dil terk edilecek. 14 Mart'tan sonra bahar gelecek, huzur gelecek."

Ömer Çelik ne demişti?

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP’nin Trabzon mitinginde kullanılan pankartta darağacı görseline yer verildiğini iddia etmişti. Çelik konuşmasında muhalefeti kastederek “Bugün söylediğiniz sözler, bugün kullandığınız üslup; seccadeyi ayakkabıyla çiğnemekle başlayan, darağacı gösteren pankartı Trabzon mitinginde asan ve kürsüye kurşun dizmeye kalkan Yassıada zihniyetinin boy göstermesinden başka bir şey değildir ” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :