Özgür Mumcu’ya çirkin tweet!

Özgür Mumcu’ya çirkin tweet!
Cumhuriyet gazetesi yazarı ve 1993 yılında aracına bomba konularak katledilen Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür Mumcu’nun adalet yürüyüşüyle ilgili twitter paylaşımına AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar cevap verince kullanıcılar arasında...

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve 1993 yılında aracına bomba konularak katledilen Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür Mumcu’nun adalet yürüyüşüyle ilgili twitter paylaşımına AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar cevap verince kullanıcılar arasında tartışmalar yaşandı. “@atigonati” isimli kullanıcı o kadar çirkin bir resimli tweet paylaştı ki, bu kadar da olmaz dedirtti.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Özgür Mumcu,  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürdrüdüğü Adalet Yürüyüşüyle ilgili bir tweet attı, AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar kendine vazife çıkarıp cevap verdi. Diğer kullanıcılar da söz girince tartışma alevlendi. İşte tam da bu sırada Tayyar'ı destekleyen "@atigonati" kullanıcı hesabından insanlıktan nasibini almadığı belli olan bir tweet geldi. Özgür Mumcu'nun 1993 yılında aracına bomba konularak suikast düzenlenen gazeteci babası Uğur Mumcu'nun  katledildiği otomobilin resmiyle "Baban da sıcağı severdi" tweeti sert tepkilere neden oldu.

Özgür Mumcu, dün akşam ilerleyen saatlerde Adalet Yürüyüşü'yle ilgili Twitter hesabındaki paylaşımında “Bir lider bin odasında bin klima olan sarayda. Diğer lider 40 derecede asfaltta yürüyor. AKP, elit partisidir.” tweetine Şamil Tayyar, "Bunu kim söylüyor? Ağzı havyarlı Kadıköy eliti. Petrus düşkünü Nişantaşı bebesi. Ve Çankaya bıçkını! O babanın evladı olamadın bari adam ol." diye yazarak, Mumcu'nun paylaşımı "retweet" yaptı.

Bu paylaşımın altına “@atigonati” isimli kullanıcı “Baban da sıcağı severdi” yanıtını verdi.  Ardından çok tepki toplayan bu kullanıcı önce profil fotoğrafını Hz. Ali'nin fotoğrafı ile değiştirdi ardından hesabını kapattı. Ancak mesaj binlerce kez paylaşıldı ve sosyal medyada tepkilere neden oldu.

“HEPİMİZE BU RESİM YETER, YÜREKLERİMİZ FERAH OLSUN”

Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu mesajı yeni gördüm. Memlekette kötü ruhlu insan da var, güzel insanlar da. Biz güzellerine bakalım. Babamın öldürülmesi ve Sivas 93 yılında yaşandı. Bizler, katliamların sağ kalan çocuklarıyız. Adalet arayışı sürecinde büyüdük. Binlerce telgraf geldi babam öldürüldüğünde, birkaç tanesini ayırmışlardı, çekmecenin içinde buldum. Babamın cesedine küfrediyordu. Bir- iki kişi küfrediyor, milyonlar cenazede yürüyordu. Hepimize bu resim yeter, yüreklerimiz ferah olsun.”

İlgili Haber

Etiketler :