Onlar sarıldı İhvan gitti: Müslüman Kardeşler örgütünün İstanbul'daki TV'si sustu

Onlar sarıldı İhvan gitti: Müslüman Kardeşler örgütünün İstanbul'daki TV'si sustu
Müslüman Kardeşler'in uydu kanalı Mekameleen TV, yayınlarına Türkiye dışında devam edeceğini açıkladı. Kanalın Türkiye'deki faaliyetlerini kapatma kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan'a yaptığı geziyle aynı zamana denk geldi.

Türkiye'de yayın yapan Müslüman Kardeşler'in yayın organı 'Mekameleen' adlı TV kanalı, Türkiye'deki yayınlarını durdurma kararı aldıklarını ve stüdyolarını başka bir ülkeye taşıyacaklarını duyurdu.

Kanaldan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'deki yayın faaliyetlerinin 'kimseden gizlenmeyen mevcut koşullardan ötürü' sonlandırılacağı ancak dünyanın farklı yerlerinde yayınlara başlayacakları ifade edildi.

Yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mekameleen Uydu Kanalı, yaklaşık sekiz yıl önce yayına başladığından bu yana, tüm sevgili halkımız için gerçeğin sesi olmaya çalışıyor. Mısır’ın ve Arap bölgesinin geçtiği önemli olaylarda, resmin tamamını aktarmak, adalet ve özgürlük değerlerini, bilincini yaymak, mazlumların ve tutukluların sesi olmak için yanınızda olduk. Mekameleen yönetimi, kimseden gizlenmeyen koşullar nedeniyle ve Kanal’ın tüm gerçeği aktarma misyonunu sürdürme kaygısıyla, kanalın yayınını, stüdyolarını ve tüm faaliyetlerini Türkiye dışına taşımaya karar vermiştir. Dünyanın farklı yerlerinden yayınlarımız yeniden başlatılacaktır. Buna göre kanal, Türkiye’deki stüdyolarını kapatacak ve önümüzdeki günlerde farklı dünya başkentlerinden yeniden yayına başlayacak. Bu fırsatı değerlendirerek, Türkiye’ye, liderliğine ve halkına, geçmiş yıllardaki cömert misafirperverlikleri için en derin teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Kapatma kararı Erdoğan'ın ziyaretinin hemen ardından geldi

Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkelerinin, Müslüman Kardeşler'in Türkiye'deki faaliyetlerinden rahatsız oldukları biliniyor. Bu durum Türkiye ile söz konusu ülkeler arasındaki yıllardır devam eden gergin ilişkilerin nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.

Kanalın Türkiye'deki faaliyetlerini kapatma kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan'a yaptığı geziyle aynı zamana denk geldi.