Halı kralını öldürüp cesedini asitte erittiler

Kocaeli'de tanınmış halı fabrikası sahibi Nurhan Ör’ün (56) cinayetinde iddianame hazırlandı. İddianamede, cinayetin planlayıcısı olarak Nurhan Ör’ün en yakın arkadaşı Işık Eren (56) işaret edilirken, sanıklardan Emrah Dakal’ın (34) öldürülen kişiye benzemek için sakallarını beyaza boyattığı ortaya çıktı. Cumhuriyet savcısı, 6 sanığın 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde faaliyet gösteren ünlü bir halı fabrikasının sahibi Nurhan Ör’ün (56) cinayete kurban gittiği ve cesedinin asitte eritildiği olaya ilişkin iddianame hazırlandı. İddianamede, cinayetle ilişkilendirilen kişilerin çoğunun, Nurhan Ör’ün en yakın arkadaşı Işık Eren’i (56) suçladığı belirtildi. Sanıklardan Emrah Dakal’ın (34) cinayet sonrası Nurhan Ör’e benzemek amacıyla sakallarını beyaza boyattığı ortaya çıktı. Cumhuriyet savcısı, 6 sanığın "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

kocaeli-is-insaninin-oldurulup-asitte-372245-102982.jpg

OLAYIN GELİŞİMİ

7 Kasım 2023 tarihinde Kocaeli’nin Körfez ilçesindeki Hereke bölgesindeki halı fabrikasının sahibi Nurhan Ör’den haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Polis, yapılan araştırmalarda Nurhan Ör’ün en son lise arkadaşı Işık Eren ile görüştüğünü ve Eren’in galerisine gittiğini belirledi. Güvenlik kameraları, Ör’ün galeriye girdiğini ancak bir daha çıkmadığını gösterdi. Ör’ün aracı ise Gebze’de terkedilmiş halde bulundu.

Polis, Nurhan Ör’ün İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde Eren’in galeride darbedildiğini ve bir aracın bagajına konularak Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki bir çiftliğe getirildiğini tespit etti. Çiftlikte, Ör’ün vücudu parçalara ayrılarak asitte eritildi. Gözaltına alınan sanıklar Işık Eren, Ahmet Toraman, Bahadır Toraman, Ceyhun Azak , Emrah Dakal ve Ferdi Gün tutuklandı.

CEP TELEFONU ŞANS ESERİ BULUNDU

İddianamede, Nurhan Ör’ün cep telefonunun sanıklar tarafından Gebze’de bir otomobilin camından atıldığı ve telefonun H.K.’nin kullandığı kamyonete düştüğü belirtildi. Telefonun bulunması, Ör’ün eşinin polise bilgi vermesiyle sağlandı. Ayrıca, Nurhan Ör’ün Işık Eren’in iş yerine gittiği ve burada sanıklarla görüştüğü ifade edildi.

Sanıklardan Ceyhun Azak, Ferdi Gün ve Ahmet Toraman’ın, olaydan bir gün önce cesedi yok etmek için gerekli malzemeleri satın aldıkları tespit edildi. İddianamede, Işık Eren tarafından planlanan cinayet sonucunda Ör’ün İstanbul’daki galeride bayıltıldığı, halıya sarıldığı ve araçla Kocaeli’ye getirildiği belirtiliyor. Çiftlikte, cesedinin parçalara ayrıldığı ve kimyasal maddelerle dolu varillere konduğu ifade ediliyor.

Sanıklardan Ceyhun Azak, cinayeti planlayan kişinin Işık Eren olduğunu ve cesedin parçalara ayrıldığını söyledi. Ferdi Gün ise olayın detaylarını ve sanıkların uyguladığı yöntemleri anlattı. Emrah Dakal ise Nurhan Ör’ü taklit ederek dikkat çekmeye çalıştığını kabul etti.

kocaeli-is-insaninin-oldurulup-asitte-372246-102982.jpg
Öldürülen iş insanı Nurhan Ör

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEP EDİLDİ

Sanıklar Işık Eren, Ferdi Gün ve diğerleri, olayla ilgili suçlamaları reddetti. Işık Eren, cinayetin planlayıcısı olmadığını ve Nurhan Ör’ü iş yerine geldiği için suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Ceyhun Azak ve Ferdi Gün’ün ifadelerinde, sanıkların suçlamalarla ilgili olarak çeşitli açıklamalarda bulunduğu belirtildi.

Cumhuriyet savcısı, sanıkların birlikte hareket ettiklerini, maktulü öldürmek ve cesedini yok etmek amacıyla plan yaptıklarını belirtti. Tüm sanıkların, "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

kocaeli-is-insaninin-oldurulup-asitte-372248-102982.jpg

Nurhan Ör cinayetinin azmettiricisi olarak iddianamede yer alan Işık Eren

kocaeli-is-insaninin-oldurulup-asitte-372248-102982.jpg

kocaeli-is-insaninin-oldurulup-asitte-372251-102982-1.jpg
Ceyhun Azak (fotoğrafta önde)

Kaynak:DHA