O Ülkelere Gidecekler Dikkat! 2024 Yılında Turist Vergisinden Sıvı Kuralına Kadar Değişen Seyahat Kuralları

O Ülkelere Gidecekler Dikkat! 2024 Yılında Turist Vergisinden Sıvı Kuralına Kadar Değişen Seyahat Kuralları
2024 yılında Avrupa Birliği'ne (AB) seyahat edenler için yeni bir Giriş/Çıkış Sistemi (Entry/Exit System: EES) yürürlüğe girecek. Birleşik Krallık havalimanlarında el bagajınızda neleri yanınıza alabileceğinizi belirleyen kurallar belirlendi.

Uzun süren koronavirüs kapanmalarının ardından uçuş sayılarında rekor kırılıyor. Rakamlar pandemi öncesi dönemin üstüne çıkmış durumda. Uçuş sayısı küresel olarak 2000'li yılların başından itibaren istikrarlı bir şekilde artarak 2019'da 38,9 milyona ulaştı, ardından 2020'de 16,9 milyona düştü. 2023'te 34,4 milyona ulaşması ve gelecek yıl daha da artması bekleniyor.

2024'te Avrupa ülkelerine seyahat etmek isteyenlerin aklında bulundurması gereken birkaç bilgi var.

2024 YILINDA GEÇERLİ OLACAK SEYAHAT KURALLARI

İngiltere'deki yolcular yakında el bagajlarında iki litreye kadar sıvıyı uçaklara alabilecekler. Ancak 20 cm x 20 cm'den büyük olmayan ve bir litreyi geçemeyen, yeniden kapatılabilir bir plastik torba içinde olması gerekir.

Diğer taraftan 100 ml sıvı kuralı dönüş yolculuğunuz için hala geçerli olabileceğinden varış noktanızdaki kuralları kontrol edin.

Bu yılın temmuz ayından bu yana, 10 yaşındaki çocuklar da e-Kapıları kullanabiliyor ve bu da ailelerin havalimanındaki yolculuklarını daha hızlı hale getiriyor. e-kapı kullanmada yaş sınırı 12'den 10'a düştü. Kapılar Birleşik Krallık'ta Heathrow, Gatwick, Stansted, London City, Luton, Birmingham, Bristol, Cardiff, East Midlands, Edinburgh, Glasgow, Manchester ve Newcastle olmak üzere 13 havaalanına kuruldu. Ayrıca Brüksel ve Paris'teki Eurostar terminallerindeki Birleşik Krallık sınır kontrollerinde de kullanılıyor.

TURİST VERGİLERİ

Dünya çapında çok sayıda destinasyon turist sayılarını nasıl yönetecekleri konusunda sıkıntı yaşıyor ve bazıları ziyaretçilerden gelir elde etmek ve sayılarını sınırlamak için ekstra vergilere yöneliyor; aslında 10 destinasyon gelecek yıl turizm vergilerini artırıyor.

Etiketler :