Narin asfiksiden öldü! Asfiksi nedir?

Narin asfiksiden öldü! Asfiksi nedir?
Narin'in boğulma sonucu öldüğü kesinleşti, ölüm nedeni tam olarak asfiksi olarak açıklandı. Şimdi herkes asfiksinin ne olduğunu araştırıyor. Detaylar haberimizde.

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın Adli Tıp raporuyla ilgili gazeteci İsmail Saymaz "Narin'in ölümünde Asfiksi tespiti yapıldı" dedi.

Saymaz, Narin'in vücudunda hayvan ısırıkları bulunduğu, ancak tecavüz bulgusuna rastlanmadığını belirtti.

Asfiksinin ne olduğu araştırılıyor.

narin.jpg

ASFİKSİ NEDİR?

Asfiksi, oksijen eksikliği sonucu ortaya çıkan bir durum ve kökenden gelen bir terim olup "nabızsızlık" anlamına gelir. Fizyolojik açıdan ele alma, hipoksi ve iskemi nedeniyle dokularda oksijen eksikliği (hipoksemi) ve enerji asitleri (asidoz) gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Bu durum, vücut yapısının devamına neden olarak hayati tehlike altındadır. Asfiksi, hem yetişkinlerde farklı yaş gruplarında hem de çocuklarda ve bebeklerde görülebilir.

narin3.jpg

ASFİKSİ TIPTA NE ANLAMA GELİR?

Asfiksi kelime anlamı ile beraber nabızsızlık biçiminde değerlendirilir. Bu kelime anlamı Yunan kökenli olarak dünya çapında bilinir. Aynı zamanda taşıdığı tanım üzerinden tıpta da önemli bir anlama sahiptir. Bu doğru uzatıp üzerinden boğulma şeklinde değerlendirilir. Genel olarak ise oksijen yetersizliğinden dolayı ileri gelen bir boğulma biçimi olarak anlatılır.

Aynı zamanda nabzın olmaması ya da oksijen yokluğu gibi ifadeler üzerinden ele alınır. Önemli bir sağlık sorunu olması ile beraber ileri seviyelerde ölüme kadar götürebilir. Bu sebepten dolayı canlının havasızlıktan yaşamını kaybetmesi asfiksi olarak değerlendirilir. Dünya çapında birçok farklı canlı türünde ortaya çıkan sorunlar içerisinde geldiğini söylemek mümkün.

Kaynak:HaberMerkezi

Etiketler :