Nafakasına zam isteyen eski karısını 'Hükümete hakaret ediyor' diye şikayet etti
Ankara’da, bir çift 2008 yılında anlaşmalı bir biçimde boşandı. Mahkeme, kadına o tarihte 3 asgari ücerete denk gelen 2 bin liralık yoksulluk nafakası verilmesine hükmederken erkek, 2017 yılında aile mahkemesine başvurarak nafakanın kaldırılması talebinde bulundu. Mahkeme ise, 2020 yılında nafakanın 500 TL’ye indirilmesine hükmetti.
NAFAKANIN ARTIRILMASI İÇİN BAŞVURDU
2020 yılından bu yana 500 lira nafaka alan kadın, avukatı aracılığı ile mahkemeye nafakanın arttırılması için başvuruda bulundu. Başvuru dilekçesinde, 2020 yılında hükmedilen liralık nafakanın dönemin asgari ücretinin yaklaşık dörtte birine denk geldiğini ve bu sebeple enflasyonun artması, yaşanan ekonomik değişimler gözetilerek nafakanın artırılıp 5 bin 500 TL’ye yükselmesini talep etti.

ESKİ EŞİNİ “HÜKÜMETE HAKARET EDİYOR” DİYEREK SUÇLADI
Boşanan erkek, avukatı aracılığıyla dilekçeye yanıt verirken boşandığı eşinin iyi bir eğitim kariyer olmasına rağmen kayıtlı bir yerde çalışmadığı ifade edilen dilekçede, kadının yaşantısı hedef gösterilerek davanın reddedilmesi talep edildi.
Söz konusu dilekçede, ''Davacı, eğitim düzeyi son derece yüksek olmasına ve iş bulma gibi bir sıkıntısı olmamasına rağmen yıllardır çalışmamıştır. Çok iyi derecede yabancı dil bilmesine rağmen boşanmanın ardından ısrarla çalışma ve işe girme konusunda isteksiz davranmıştır. Girdiği işlerden ise kısa sürede ayrılmıştır. Davacı bütün vaktini siyasi eylem yapmak, sosyal medya, Twitter ve Facebok’tan hükümet mensuplarına hakarete varan yorum ve eleştiriler yazmakla geçirmektedir.” ifadelerine yer verildi.
“LÜKS İÇİNDE YAŞAMAKTA”
“Müvekkilimin boşanma kararının alındığı günden bugüne değin işleri kötüye gitmiştir. Bunların yanında davacı iyi bir eğitimi olmasına rağmen kayıtlı bir yerde çalışmamakta, müşterek çocuğun tüm masrafları müvekkil tarafından karşılanmaktadır.” denilen dilekçede, “Bunun yanında da davacı müvekkilden halen nafaka alarak kendi sabit aylıkları ile müvekkile oranla lüks içerisinde yaşamaktadır. Davacı aslında çalışabilecekken sırf kötü niyetli bir şekilde SGK’dan maaş da almasına rağmen müvekkilden ekstra nafaka talep etmektedir." ifadeleri kullanıldı.
Nafakaya düzenleme hazırlığı: Yeni istisnalar geliyor
Nafakadan ehliyete kadar yargıda her şey değişecek! Boşanmaya da arabuluculuk gelecek