Murat Ağırel: Katilimle konuştum! İnfaz talimatı Ankara’dan verilmiş

Halk TV programcısı Murat Ağırel, hakkında açılan 'ölüm ihalesi' hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kayda Geçsin programında konuşan Ağırel, kendisinin infaz emrini verenlerle ilgili ilk defa duyacaklarını anlattı.

Murat Ağırel konu ile ilgili Halk TV'de Şule Aydın'ın sunduğu Kayda Geçsin programında hakkındaki 'ölüm ihalesi' detaylı bilgi verdi.

"BİZ GAZETECİLİK YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Bizler sıradan gazetecileriz araştırırız buluruz sonuçları halkla paylaşırız. Elimizdeki belgeleri doğrultarak yazarız. Gazetecilik yapmaya çalışıyoruz. Bir süreç var ve bu süreçte başımıza gelmeyen kalmadı. Olayı benim üzerimden anlatmak doğru değil. Hepimiz bu sorunları yaşıyoruz.

6881bb0a-d766-42a6-a570-c558001e717d.jpg

"SEVEN GRUBUNA AİT BİR KİŞİ"

Burada mesele şu, bir grup var. İki grubun birbiri ile çatışması var. Videoyu çeken grup Seven Grubuna ait olduğunu iddia edilen bir kişi. Bu kişi Mahsun Kuruçay adında bir kişi. Bu kişi İzmir'de Osmanlı Ocakları kurucusu olmuş iş insanı olarak belirtiliyor. Bu kişi hakkında video çekenin iddiaları var. Ben bununla ilgilenmiyorum.

"EŞİM FARK ETTİ"

Dün akşam eşim fark etti. Bakın bir gazetecinin eşinin neler yaşadığını anlatmak için canlı örnek, eşim hakkımda neler var diye bakıyor. Birinin beni etiketlediğini görmüş. O kişinin hesabına bakıp bu videoyu görüyor. Ben izledim. o kişi diyor ki "Murat Ağırel hakkında infaz kararı verildi. Bu kararı ilk önce aldım. Basına düşer diye vazgeçtim sonra tekrar aldım." Videoyu çeken kişi yalan da söylüyor olabilir. Ben ya bunlardan öğreneceğim ya da Ankara'dan öğreneceğim.

"EMNİYET'İN İNFAZ EMRİNDEN HABERİ VAR AMA ADIM ATILMIYOR"

Daha öncesin de bir mafya grubunun öldürme talimatı aldığını aldık. Bu ihbarı her yere bildirdim. İddianın arkasında olan ismi biliyoruz ama akla hayale sığmıyor dedik. Baktık ki başka biri var ve infaz kararından bahsediyor.

Şule Aydın: Yani emniyet raporlarında senin öldürüleceğine dair raporlar var yani.

Evet ben bunun doğrulattım. Hiçbir adım atılmadı.

"SAVCILIK DOSYAYI KAPATMAYA ÇALIŞIYOR"

Biliyorsunuz benim evimin videosu çekildi, aracıma zarar verildi tehditler geldi. Ben videoların hepsini savcılığa verdim. Emniyet ilgilendi ama savcılık var olan kamera görüntülerini almadılar bile. Hiçbir adım yok. Video kayıt falan toplanmadı. Bununla ilgili emniyetle her şeyi paylaştım. Silah başvurusunda bulundum. Silahlanmaya karşıyım ama toplu bir yerde tehditler de aldık. Başvuru da bulundum. Ağır cezada yargılandığım için vermediler. Valiliğe form doldurdum gene bir şey yok. Bugünle ilgili de kimse ilgilenmedi.

"HANGİ SİYASİLER ARADI?"

Engin Altay aradı yanındayız dedi. İYİ Parti'den Buğra Kavuncu aradı soru önergesi vereceğiz dedi. AKP'den bir vekil mesaj yazdı. Çok üzücü yapabileceğimiz bir şey var mı dedi. Bir de Fakıbaba aradı.

Şule Aydın: Bunu izleyicilerimizin dikkatine bırakalım. Bu videodaki kişi kendi iç kavgalarını anlatıyor ve birine sesleniyor. "İstediğini öldürüyorsun herkesi satın alıyorsun botokslu başkan diye sesleniyor. Akıllı zannediyorsun kendini Ağırel'in infaz emri sana geldi. Hangi vekilin sana geldiğini biliyorum açıklayacağım dedi. Kim bu"

"OSMANLI OCAKLARI KURUCUSUNUN ADI GEÇİYOR"

'Botokslu Başkan' dediği Mahsun Kuruçay. Osmanlı Ocakları'nın İzmir'de kurucusu olarak belirtiliyor. Karşısındaki kişiyi tanımıyorum ama sevenler grubundaymış. Emniyete sorduğum konuya vakıf olduklarını söylediler. İki grup birbiri ile çatışıyor.

"BİR MAFYA GRUBU ARADI AÇIKÇA SÖYLEDİ"

Benim ismimi boş verin. Ülkede bir vekil sana bunu ihale etti diyor. Kim bu vekil. Ankara'dan biri bunu istemiş karşı tarafa bildirmiş. O önce kabul etmiş sonra vazgeçmiş. İki ay önce beni mafya grubundan biri aradı. Bu emir bana geldi ama ben yapmayacağım sana bunu yapacaklar dedi. Açık açık söyledi.

"BİZİM ARKAMIZDA SADECE HALK VAR"

Ben gazeteci olarak ne yapabilirim ki. Bu kişilerin arkasında milyon dolarlar var. Bu kişilerin arkasında rant var uyuşturucu var. Bizim arkamızda sadece halk var. Hatırlayın, ben bu videoyu yayınlamaktan yana değilim. Genç meslektaşlarımızı ürkütmekten yıldım.

"İHBAR ETTİM AMA HİÇBİR KARŞILIK ALMADIM"

Bunu beyaz ediyorum ama karşılık alamıyorum. Savcılık evin önündeki kamera kaydını almadı. Görevini yapanlara saygımız sonsuz ama sana bir iddia gelmiş. Bakanlar gerekeni yapacağız demiş ama savcı dosyayı kapatmak için her şeyi yapıyor. Evimi izlemeye gelenler var. Video çekiyorum emniyet müdürünü arıyorum geliyorlar 'onlar içki içenlermiş' diyor. Ben her gece 3/4 te uyuyorum.

"HEPSİNE HODRİ MEYDAN DİYORUM"

Bu iş ne karşılığında kime yaptırmak istiyorlar. Niye biliyor musun ben söyleyeyim. Havala kitabını yazdım. Uyuşturucu baronları kara paracılar hırsızlar tarikat cemaat bağlantılı adamlar. Ben bunu yazdığım anda hepsi benle uğraşmaya başladı. Hodri meydan diyorum. Hepsine hodri meydan ama bunu araştıracak olan Devlet. Devlet Dilruba için nasıl 15 dakika içinde ayağa kalkıyorsa bu durum için de kalkacak. Adam video yayınlıyor diyor ki ölüm emrin verildi hangi vekil verdi diyor. Niye şimdi kimse açıklama yapmıyor.

Kaynak:halktv.com.tr