Muharrem İnce'ye 'apolet' soruşturması

Muharrem İnce'ye 'apolet' soruşturması
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Muharrem İnce'yi eleştiren sözlerini alkışlayan İsmail Metin Temel hakkında, “Apoletlerini sökeceğim” diyen Muharrem İnce hakkında soruşturma dosyası açıldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Muharrem İnce'yi eleştiren sözlerini alkışlayan İsmail Metin Temel hakkında, “Apoletlerini sökeceğim” diyen Muharrem İnce hakkında soruşturma dosyası açıldı. Dokunulmazlığı olmayan İnce, şüpheli bulunursa yargılanacak.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Muharrem İnce'yi eleştiren sözlerini alkışlayan İsmail Metin Temel için 'İlk onu emekli edeceğim, apoletleri sökeceğim' diyen CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye bu sözlerinden dolayı soruşturma açıldı. Milletvekili olmadığı için dokunulmazlığı bulunmayan İnce, şüpheli bulunursa yargılanacak.

Yandaş Sabah Gazetesi'nden Nafiz Karaman'ın haberine göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu şikayetle ilgili bir dosya oluşturdu. Dosyada İnce o dönem milletvekili olduğu için 'Hakkında şikâyette bulunulan' olarak belirtildi. Dosyaya 2018/60440 numarası verildi. Daha sonra dosya şikâyete konu sözlerin Kağıthane'deki bir mitingde söylendiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Fakat emniyetin incelemesinde sözlerin Nevşehir mitinginde zikredildiği anlaşıldı. Bunun üzerine dosya yetkisizlik kararı ile Nevşehir'e gönderildi. İncelemeyi Nevşehir Başsavcılığı yapacak.

NE OLMUŞTU?

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'ne CHP'nin adayı olarak katılan Muharrem İnce, İsmail Metin Temel ile ilgili "Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir general bir siyasi parti başkanının konuşmasında, o konuşmada vatan demiyor, bayrak demiyor, millet demiyor, beni eleştiriyor. Beni eleştirdiği yerde general Erdoğan'ı alkışlıyor. 30 Ağustos'ta ilk emekli edeceğim general o general. Onun apoletlerini sökeceğim" demişti.