MİT’çi Mehmet Eymür’ün Cenazesinde Dikkat Çeken Kare: Akşener, Çakıcı ve Peker’in Çelenkleri Yan Yana

MİT’çi Mehmet Eymür’ün Cenazesinde Dikkat Çeken Kare: Akşener, Çakıcı ve Peker’in Çelenkleri Yan Yana
Tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybeden eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, İstanbul'da defnedildi. Eymür'ün cenaze töreninde Meral Akşener, Sedat Peker ve Alaattin Çakıcı'nın yolladığı çelenklerin yan yana durması dikkat çekti.

Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybeden eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ün cenazesi İstanbul'da toprağa verildi.

CENAZESİNE SİYASET DÜNYASINDAN YOĞUN İLGİ

Adı çok sayıda işkence ve faili meçhul cinayet ile anılan Eymür'ün cenaze törenine, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, oyuncu Saruhan Hünel, eski MİT görevlisi Yavuz Ataç, eski İstanbul Emniyet Müdürü ve eski Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu katıldı.

taziye3.jpgAKŞENER, ÇAKICI VE PEKER'İN ÇELENKLERİ YAN YANA HİZALANDI

Cenazeye katılan isimlerin yanı sıra, çelenk yollayan kişiler de sosyal medyada gündem oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal, Alaattin Çakıcı ve suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ismin cenaze törenine çelenk gönderdiği görüldü.

taziye1.jpg

ABLASI EYMÜR'Ü "MEMLEKETİ İÇİN FEDAKARLIKLAR YAPAN BİRİ" DİYEREK ANLATTI

Cami avlusunda basın mensuplarına açıklama yapan Eymür'ün ablası İnci Tarzi, "Eymür'ün görevinden dolayı çok sigara içtiğini bu nedenle KOAH hastalığına yakalandığını anlatarak, kardeşinin hayata bağlı, Atatürkçü ve memleketi için fedakarlıklar yapan biri olduğunu" savundu.

taziye2.jpg
İŞKENCECİ OLDUĞUNU HALK TV'DE İTİRAF ETMİŞTİ

Eymür, Kasım 2021 tarihinde Halk TV'de katıldığı bir canlı yayında işkence uyguladığını itiraf etmiş ve yaptıklarını savunmuştu. Devletin kullandığı metotların “meşru” olduğunu iddia eden Eymür, “İşkence bütün dünya tarihinde var açın bakın, işkenceden işkenceye fark var” ifadesini kullandı. Elektrikli işkence uygulayıp uygulamadığı sorusuna ise “Samimi söyleyeyim mi, yaptım mı yapmadım mı onu bilmiyorum. Gençken ataktım, zaman zaman yanlışlar yapmış olabilirim. Hiçbir zaman elektrik kullanmadım. Klasik falaka” yanıtını verdi.

Etiketler :