Meteoroloji'den yeni sel uyarısı

Meteoroloji'den yeni sel uyarısı
Meteoroloji'den bir haftada ikinci kez selin vurduğu Artvin için yeni uyarı geldi. Bu sefer sel beklenen şehirlerin sayısını beşe çıkaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tehlikenin henüz geçmediğinini belirterek uyarılarda bulundu.

Meteoroloji'den gelen hava durumu tahminlerine göre Karadeniz Bölgesini'nde etkili olması beklenen yağışların Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlı havanın Marmara Bölgesi'nde de yer yer etkili olacağı açıklanarak vatandaşlar ve yetkililer uyarıldı.

Sağanak ve gök gürültülü yağış

MGM'nin değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, (Çorum, Gümüşhane ve Bayburt hariç) Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Toroslar mevkii ile Burdur çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı 

Yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar 

Genellikle kuzeyli, öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı 

Yağışların; Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, yerel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.

Meteoroloji'nin 5 günlük hava durumu tahmini 

24 Temmuz Cumartesi haritatahmingun1.png

25 Temmuz Pazar

haritatahmingun2.png

26 Temmuz Pazartesi

haritatahmingun3.png

27 Temmuz Salı 

haritatahmingun4.png

28 Temmuz Çarşamba

haritatahmingun5.png

 

Kaynak:AA

Etiketler :