Meteoroloji'den "Hazırlıklı Olun" Mesajı: Bu İllere Çok Şiddetli Geliyor

Meteoroloji'den "Hazırlıklı Olun" Mesajı: Bu İllere Çok Şiddetli Geliyor
Temmuz ayında artan hava sıcaklıklarının ardından bu gece itibarıyla Türkiye'ye yeni bir Afrika sıcak hava dalgası giriş yapacak. Bir hafta boyunca etkili olacak hava akışının özellikle geceleri bunaltıcı bir hale dönüşmesi beklenirken, gündüzler ise poyrazın etkisiyle nispeten serin geçecek.

Temmuz ayının ilk haftası itibarıyla vites yükselten hava sıcaklıkları, son günlerde yüksek nem ile birlikte bunaltıcı bir duruma neden oldu.

Vatandaşlar, havaların ne zaman soğuyacağını merak ederken kötü haber Afrika'dan geldi. Haziran ayının ilk günlerinde Türkiye'yi etkisi altına alan ve milyonlarca vatandaşı isyan ettiren sıcak hava akımı, bu gece itibarıyla yeniden Türkiye'yi ziyaret edecek.

sicak9.jpgGECE PERİŞAN EDECEK, GÜNDÜZ FERAHLATACAK

Meteoroloji kaynakları, özellikle geceleri sıcaklıkların artacağı ve nem oranının yükselmesiyle birlikte bunaltıcı bir durumun oluşacağını belirtirken, gündüzleri ise poyrazın etkisiyle birlikte mevsim normallerinde sıcaklıkların görüleceğini duyurdu.

vantilator1.jpgAY SONUNA KADAR SOĞUK HAVALARI UNUTUN

Uzmanlar, ay sonuna kadar Balkan bölgesinden yeni bir soğuk hava dalgasının gelme ihtimalinin olmadığını belirterek, Temmuz ayı sonuna kadar Afrika sıcaklıklarının Türkiye'nin 81 ilinde baskın olacağına dikkat çekti.

Uzmanlar, başta İstanbul, Kocaeli ve çevre şehirler olmak üzere sıcaklıkların nemle birleşeceği alanlarda en yüksek hissedilen sıcaklık seviyelerine ulaşılacağı uyarılarında bulundu.