Merve Özbey'in kocası ve emniyet müdürünün 27 yıl hapsi istendi: Sarallar davasında flaş gelişme
'Sarallar' suç örgütü üyesi olduğu iddia edilen Turan Yıldırım'ın yurt dışına kaçışına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 248 sayfalık iddianame hazırlandı.
Dosyada Yıldırım'ın yurt dışına kaçmasına yardım ettiği öne sürülen halen tutuklu olan Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Deniz Karakurt ve şarkıcı Merve Özbey'in eşi Kenan Koçak'ın da aralarında bulunduğu 62 şüpheli yer alıyordu.
MERVE ÖZBEY'İN KOCASI VE EMNİYET MÜDÜRÜNÜN 27 YIL HAPSİ İSTENDİ
İddianamede Mehmet Deniz Karakurt ve Kenan Koçak hakkında 'Suçluyu kayırma', 'Göçmen Kaçakçılığı' ve 'Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçlarından 27 yıla kadar hapis talep edildi.
Kenan Koçak ve Deniz Karakurt'un şüpheli Turan Yıldırım'ı yurt dışına kaçırılmasında başrol oynadıkları iddianamede vurgulandı. Karakurt'un firari Turan'ın ülke içerisinde bir yerden başka bir yere naklinin sağladığı, Koçak'ın hem ikamette sakladığı hem de kaçması için yardım ettiği belirtildi.

SARALLAR DAVASINDA FLAŞ GELİŞME
İddianamede, diğer şüphelilerin çeşitli suçlardan değişen oranlarda hapisleri talep edildi. Öte yandan firari olarak aranan Turan Yıldırım hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı olduğuna vurgulandı.
İddianamede, örgüt liderinin İlyas Saral olduğu, Sebahattin Azizağaoğlu, Talat Saral, Hüsnü Kerem Şen ve Savaş Sarmusak'ın ise yönetici olduğu belirtildi. Ahmet Akgül ve Ceyhun Göksun mağdur olarak iddianamede yer alırken, iş insanı Abdullah Taşkın ve eşi Reyhan Taşkın ile, Erkan Güdücü ve eşi Zeynep Güdücü müşteki sıfatı ile yer aldı.

Suç örgütü yapısının detaylı bir şekilde anlatıldığı iddianamede 16 farklı eyleme yer verildi. Müşteki Abdullah Taşkın'ın, örgüt üyelerinin hisse senetlerinden zarar ettikleri bahanesiyle ölümle tehdit edildiğini, para talebinde bulunduklarını ve silahla alıkoydukları iddiası anlatıldı.
Örgüt üyelerinin kendi istedikleri şekilde vekaletname düzenleyerek Taşkın'ın 500 milyonluk gayrimenkulünü kendi üzerlerine geçirdikleri anlatıldı.

BURAK YAKIN'A 11 YIL HAPİS TALEBİ
İddianamede, tutuklu bulunan Nadir Metal'in sahibi Burak Yakın ve Fiko Ocakbaşı'nın sahibi Fikret Aydog'du da şüpheli olarak yer aldı.
Burak Yakın'ın hesabına 8 milyon 200 bin lira gönderildiğini ve bu paranın firari örgüt üyesi Turan Yıldırım'ın müşteki Abdullah Taşkın'dan 1 milyon dolarlık döviz bahanesiyle aldığı öğrenildi. Öte yandan Yakın'ın firması üzerinden mağdur Ahmet Akgül'e vermiş olduğu yaklaşıl 4 milyon dolarlık borçtan geriye kalan meblağın ödenmemesi hususunda "Onlar bizim arkadaşımız. Onlara söyledim" şeklinde tehdit ettiği kaydedildi. Yakın'ın “Tehdit" ve "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçundan 11 yıla kadar hapsi istendi.

FİKRET AYDOĞDU'YA 21 YIL HAPİS İSTENDİ
Fiko Ocakbaşı'nın sahibi Fikret Aydoğdu'nun ise müşteki Abdullah Taşkın'ı restoranına getirttiği, orada bulunan özel odaya aldıktan sonra ise örgüt üyesi Ali Uğur Uzun ve beraberindeki adamlarla restorana gelerek Taşkın'ı darbettiği iddianamede anlatıldı. İddianamede, Aydoğdu hakkında "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve “Nitelikli yağma" suçundan 21 yıla kadar hapis talep edildi.