Mecliste 'Atatürk'e hakaret' gerginliği

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi'nin AKP'li üyesi Ufuk Hoş'un paylaştığı karikatür, meclisin Nisan ayı oturumunda 'Atatürk'e hakaret' gerginliğine neden oldu.
BELEDİYE MECLİSİNDE 'ATATÜRK'E HAKARET' TARTIŞMASI
AKP'li Meclis Üyesi Ufuk Hoş'un paylaşımı, CHP'li Meclis Üyesi Serdar Çebi tarafından tepkiyle karşılandı. Hoş'un paylaşımlarını oturumda okuyan Çebi, "Atatürk'e hakaret edemezsiniz" diyerek tepki gösterdi.

Tepkinin ardından çıkan tartışma, AKP'li Meclis Üyesi Hoş'un Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'ya yönelik, "Edepsizlik yapmayın başkanım" sözlerini kullanmasıyla alevlendi.
Meclis salonunda sesler yükselirken Belediye Başkanı Kaya Hoş'a, "Edepsizliği sen yapıyorsun. Hadsiz ne konuştuğuna dikkat et" şeklinde yanıt verdi.
Gerilimin artmasıyla birlikte CHP ve AKP’li meclis üyeleri araya girerek kavganın büyümesini engelledi.

AKP'Lİ ÜYE ÖZÜR DİLEDİ
Olayın ardından Hoş, yaptığı paylaşımda, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevgi ve saygısı, her Türk genci ve evladı gibi benim de kırmızı çizgimdir... İtirazım sadece istismarına ve bir kamuflaj malzemesi olarak kullanılmasınadır... Bugün mecliste olanlar beni de üzmüştür...." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Sözcü'den Berat Karaaslan'a konuşan Zorlu, AKP'li Ufuk Hoş'un ardından hem meclis başkanından özür dilediğini hem de başkanın odasına giderek özürlerini yinelediğini belirterek konunun kapanmış olduğunu ifade etti.
Kaynak:Sözcü