Maskelerini 'Kötü Ruhları Kovmak' İçin Taktılar

Bulgaristan'ın Yambol kentinde, antik çağ geleneği olan kötü ruhların kovulması ritüelinin canlandırıldığı Yambol Maske (Kukerlandia) Festivali gerçekleştirildi.

Yambol Belediyesi tarafından organize edilen festival, kent parkında düzenlendi. Ancak Bulgar Ortodoks Kilisesi Patriği ve Başpiskoposu Neofit'in ölümü nedeniyle ülkede ilan edilen ulusal yas sebebiyle dünkü etkinlikler iptal edildi.

82753-bulgaristan-maskefestivali-kukerlandia-040319-2000x.gif

Son gün etkinliklerinde, Trak savaşçılarını temsilen tüylü kıyafetler giymiş ve tüylü maskeler takmış kişilerin oluşturduğu gruplar, meydanda en iyi performansı sergilemek için yarıştılar. Bu ekipler, Traklar'dan kalma gelenek olan baharın yaklaştığı günlerde kıştan kalan kötü ruhları uzaklaştırma geleneğini canlandırdılar. Bellerine taktıkları çanlarla ses çıkararak renkli gösterilerine daha fazla dikkat çekmeyi amaçladılar.

5531.jpg

Türkiye'den Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ gibi illerden yanı sıra Makedonya, Romanya, Yunanistan gibi çevre ülkelerden gelenlerin de ilgi gösterdiği festival kapsamında konserler, sergiler ve fotoğraf yarışmaları da düzenlendi.

61621f6a45d2a06a3cdc8a9c.webp

Kaynak:AA