Mansur Yavaş'tan Türk Siyasi Tarihinde Görülmemiş Girişim

Mansur Yavaş'tan Türk Siyasi Tarihinde Görülmemiş Girişim
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türk siyasi tarihinde görülmemiş bir hamlede bulundu. Ankara Halk Ekmek hakkındaki iddialar üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu, tanık olarak ise AKP il başkanını gösterdi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Halk Ekmek şirketinde 'para karşılığı işe alım yapıldığı' iddiası üzerine 21 Temmuz'da teftiş başlattı. Teftiş sonucunda bahsi geçen ve paranın yatırıldığı hesabın sahibi olduğu iddia edilen kişinin belediye personeli olmadığı ortaya çıktı. Buna rağmen Yavaş yönetimi, olayın aydınlatılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İddiaları gündemi getiren AKP İl Başkanının tanık olmasını istedi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, suç duyurusunun ardından bu iddiaları basın aracılığıyla gündeme getiren AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın bildiklerini anlatması adına tanık olması için başvuruda bulundu.

Ciddi Gazete'nin aktardığına göre Yavaş, daha önce katıldığı bir Belediye Meclisi toplantısında "Benim dönemimdeki herhangi bir personelim yolsuzluktan yargılanırsa namus şeref sözü, sizlerle beraber ben de o davaya müdahil olacağım. Yetimin hakkını hep birlikte savunacağız. En ufak duyum alırsanız savcılığa başvurun dedikodu yapmayın. Varsa bir yolsuzluk götürün savcılığa verin. Sizinle beraber takip edeceğim. Söz veriyorum" demişti.

Etiketler :