Mansur Yavaş'ın danışmanı: Biz işimize bakıyoruz

Mansur Yavaş'ın danışmanı: Biz işimize bakıyoruz
ABB Basın Yayın Koordinatörü ve Yavaş'ın danışmanı Volkan Memduh Gültekin, katıldığı bir televizyon programında Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili açıklama yaptı. Gültekin, "Sayın Ümit Özdağ da açıkladığında veya başkası da açıkladığında bizi etkileyen bir durum yok. Bizim bir dahlimiz yok, ilgimiz de yok. Dolayısıyla biz işimizde bakıyoruz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın danışmanı ve ABB Basın Yayın Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, katıldığı televizyon programında, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adayı olarak isminin geçmesiyle ilgili gelen soruya yanıt verdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın gündeme getirmesiyle başlayan Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları hakkında Gültekin, "Cumhurbaşkanlığı konusu sık sık önümüze geliyor, bu bir gerçek. Bu konuda da bizim tavır almamız, duruş sergilememiz gerekiyor. İnanın çok rahatız. Biz şu konuda rahatız; Ankara'ya odaklandığımız için Ankara'nın kronik sorunlarını nasıl çözeriz konusuna odaklandığımız için. Sayın Ümit Özdağ da açıkladığında veya başkası da açıkladığında bizi etkileyen bir durum yok. Bizim bir dahlimiz yok, ilgimiz de yok. Dolayısıyla biz işimizde bakıyoruz. Açıklamanın olduğu gün, kurumsal olarak Başkanımız adına görüşümüzü beyan ettik ve yolumuza devam ettik, ondan sonra da bir gelişme yaşanmadı" dedi.

Mansur Yavaş'ın bu konuşmalar için ne düşündüğü sorusuna ise Gültekin şu yanıtı verdi:

"Tabii ki yaptığı işlerle konuşulmaktan kim hoşlanmaz. Bu konuşmalar bugüne kadarki yaptığı çalışmaların yansımasıdır. Ama bizim bu konuşmalara takılmamamız gerekiyor. Bu konuşmalara vakit ayırmamamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü şu an mevcut bir görevimiz var. 6 milyon Ankaralı demiş ki, 'siz bu şehrin belediye başkanısınız. Bu şehri doğru yönetin' demiş. Buna inanmış ve oy vermiş millet iradesi tecelli etmiş.

Biz görevimizi arka plana atıp farklı konuları konuşursak işte o zaman, hem zamanınızı alıyor hem motivasyonumuzu düşürür. Biz de ne motivasyonumuzu düşürmek ne de zamanımızı harcamamak adına doğru çalışmalar yürütüyoruz. Çok rahatız, tekrar söylüyorum; yaşanan hiçbir gelişmeye dahlimiz olmadı. Hep dışarıdan konuşulan konular bunlar."