Manşetten yalan haber!

Manşetten yalan haber!
İktidara yakınlığıyla bilinen Güneş Gazetes , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'li Avukat Umut Akdoğan'ı İş Bankası'na yönetici olarak atadığını iddia etti. Fakat Akdoğan hiçbir zaman İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olmadı.

Katar'dan 500 milyonluk uçak tartışmaları sürerken Erdoğan, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamalarla CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerini tartışarak gündemi değiştirdi. İktidara yakın gazeteler tarafından günlerdir İş Bankası'yla ilgili haberler yapılmaya başlandı. Güneş Gazetesi,  Akdoğan'ın İş Bankası yönetiminde olduğu iddiasını haber yaparken İş Bankası'nın internet sitesine bile bakmadı.

'OKULDAN ATILDI'

Gazeteye göre Kılıçdaroğlu, hemşehrisi Umut Akdoğan'ı İş Bankası Yönetim Kurulu'na atadı. Akdoğan da bu görev sayesinde milyonlar kazandı. Akdoğan'ın yüzlerce aday arasından seçilen dört yöneticiden biri olduğunun iddia edildiği haberde Akdoğan hakkında "Genel başkanın desteğiyle hem siyasette hem de iş dünyasında yükselen Akdoğan'ın, kayda değer bir başarısı yok. Bilkent Üniversitesi'nin hazırlık programını bitiremeyen ve bu yüzden okuldan atılan o genç, Ankara'nın en düşük puanlı özel bir üniversitesinin hukuk bölümünden 6 yılda mezun olabildi" ifadeleri yer aldı.

[Haber görseli]

'HABER BAŞTAN SONA KADAR YALANDIR'

Güneş'in yaptığı haberle ilgili açıklama yapan eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, "Güneş'in manşetine taşıdığı bu sözde haber, kuyruklu bir yalandır ve gazeteciliğin yüz karasıdır. Arkadaşım Umut Akdoğan, İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi değildir. AKP'li Güneş, partimize saldırabilmek için ne yapacağını bilmez bir haldedir. Haber baştan sona kadar yalandır." dedi.

Etiketler :