Küçük Çocuğun Çizdiği Resimde Patlayan Skandal

Küçük Çocuğun Çizdiği Resimde Patlayan Skandal
Muğla'nın Milas İlçesindeki Sakarya İlkokulu’nda skandal bir olay yaşandı. Küçük çocuğun çizdiği o resim gerçekleri ortaya çıkardı...

Muğla'nın Milas İlçesindeki Sakarya İlkokulu’nda kan donduran bir olay yaşandı.

Sakarya İlkokulu'nda öğrenim gören 6 yaşındaki oğlu E.S.'nin okul müdür yardımcısı tarafından 1,5 metre yükseğe kaldırılarak yere fırlatıldığını belirten anne Seher Özçıtak Sütlaş, müdür yardımcısının görevden alınmasını istedi.

O ANLARI ÇİZDİ

E.S.'nin şiddete uğradığı ise çizdiği resimlerle ortaya çıktı...

Anne, okulun 1-C sınıfında öğrenim gören 6 yaşındaki oğlu E.S.'nin yaşadığı şiddet olayını, derste çizdiği resimlere yansıtması üzerine ortaya çıktığını belirtti.

Milas Cumhuriyet Başsavcılığı ise olayla ilgili soruşturma başlattı. Anne açıklamasında, "Müdür yardımcısı hakkında ‘kamu görevlilerinin sahip olduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten yaralama’ suçundan soruşturma yürütmektedir" dedi.

ÇOCUK GÖZÜYLE ŞİDDET

Anne imza kampanyasında şunları yazdı:

"Milas Sakarya İlkokulu’nda 6 Ekim tarihinde yaşadığımız vahim, kabul edilemez olayla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum.

Okulumuzda Müdür yardımcısı görevi yapmakta olan M. S. G. , 1/C sınıf öğrencisi oğlumu teneffüs esnasında 1,5 mt yükseğe kaldırmak suretiyle yere fırlatarak DARP etmiştir. Oğlumun bedeninde hasar oluşmasına sebep olmakla birlikte cinayete teşebbüs etmiştir. Oğluma vermiş olduğu bedenen ve ruhen hasar, yaşadığımız süreç ANNE VE BABA olarak tarif edilemez boyutta ve hayatımızın en kara günüdür.

Konuyla ilgili hukuki süreç başlamıştır, Milas Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu şahıs hakkında “kamu görevlilerinin sahip olduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten yaralama” suçundan soruşturma yürütmektedir.

Gerekli girişimleri yapmamız ve iki haftalık uğraşlarımız sonucu 19 Ekim Perşembe günü ŞAHIS AÇIĞA ALINMIŞTIR.

Ancak Milas İlçe Milli Eğitim tarafından Işık hızıyla yapılan soruşturma sonucu İDARİ CEZA VERİLEREK şahıs 3 Kasım Cuma günü tekrar göreve başlamıştır.

6 yaşındaki kendini savunamayacak durumda bir çocuğa yapılan cinayete teşebbüsün karşılığı bu olmamalı.

6 Kasım itibariyle bu şahıs görevden alınana kadar, çocuğum ve çocuklarımızın güvenliği adına okul bahçesinde bekleyeceğim.

Çocuklarımızın, “Öğretmenlik mesleğinin adını kirleten “ bu şahısla aynı ortamda bulunmaları, korku ve endişe dolu bu ortamda SAĞLIKLI BİR EĞİTİM almaları mümkün değildir.

Bu durum, çocuklarımızın o küçük temiz kalplerini ruhlarını zedeler, parçalar ve ruhen yıkıma uğratır.

Bu vahim olayın kamuoyuna yansımaması adına, kurum yetkililerimizden üzerine düşeni yapması, şiddeti görmezden gelmemesini, görevden alınması hususunda desteklerinizi bekliyorum.

Çocuk gözüyle şiddet

Ege’nin Milas Sakarya İlkokulu Müdür yardımcısı M. S. G. tarafından beton zemine fırlatılarak darp edilmesinden dakikalar sonra ağlayarak yaptığı şiddet anının resmi.

Fiziksel yaralarımız geçti, ya ruhen aldığımız yara ?

37 gün boyunca savaştım, hala SAVAŞIYORUM .

Bu resim bana her gün ne için savaştığımı hatırlatıyor.

Ege’nin resimlerinde artık siyah renk hakim olduğu için SAVAŞIYORUM .

Bir eğitimcinin 6 yaşında bir çocuğun ruhuna verdiği tamir edilemez zarar için SAVAŞIYORUM.

Bu şiddet failiyle aynı ortamda eğitim almaya zorlandığı için SAVAŞIYORUM.

Bu şiddet faalinin daha önce zarar verdiği çocuklar için

Çocuklarımıza hala küfürler ettiği için , bundan sonra da zarar verebileceği çocuklarımız için SAVAŞIYORUM.

Oğlum ve şiddete tanık olan arkadaşları, onunla her teneffüs saatinde karşılaştığında “seni polise vereceğiz “dediği için

Ve onu her gördüklerinde, o şiddet anını tekrar hatırladıkları için SAVAŞIYORUM.

Kurumlarımızdaki yetkililerin, şiddeti görmek istemeyen gözleri, duymak istemeyen kulakları, kalplerini harekete geçirmek için SAVAŞIYORUM.

Geleceğimiz olan çocuklarımız ve bu işi severek yapan öğretmenlerimiz için,

Ağır da olsa işleyecek adaletimiz için SAVAŞIYORUM.

Okulumuz ve çocuklarımız, öğretmenliğin adını kirleten bu şiddet failinden kurtulana ve görevden alınana kadar da SAVAŞACAĞIM.

Çocuklarımız kadar güçlü olalım!

Anne baba olarak çocuklarımızı korumak boynumuzun borcu, bu uğurda ilerleyelim.

Türkiye bir hukuk devleti, inancımızı kaybetmeyelim."