Koronavirüs tablosu değişti: 6 veri tabloda yer almayacak

Koronavirüs tablosu değişti: 6 veri tabloda yer almayacak
Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan günlük koronavirüs tablosu bir kez daha değişti.

Sağlık Bakanlığı'nın bir kez daha değiştirdiği günlük Covid-19 tablosundan 6 veri çıkarıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamayla günlük verilerin yayınlandığı tabloda değişikliğe gidildiğini duyurdu. Bakan Koca, "Artık vaka sayılarını ve aşı programının seyrini yeni bir ekrandan izleyeceğiz. Daha önce paylaştığımız tüm detayları ise haftalık raporlar halinde yayınlamaya devam edeceğiz. İller aşı olmada yarışacak” dedi.

Yeni tablo

Sağlık Bakanlığı’nın covid19.saglik.gov.tr adresinde yeni halinde ilk sırada artık aşılama sürecine dair genel bilgilerin yer aldığı görüldü. Bu bilgilerin hemen altında yer alan günlük veriler kısmında; yalnızca test, vaka, vefat ve iyileşen hasta sayıları yer aldı.

6 veri kaldırıldı

Sitede yer alan 'Genel Koronavirüs Tablosu' sayfasında ise bu dört veriye ek olarak 'Bugünkü Hasta Sayısı' verisi olduğu görüldü.

Daha önce paylaşılan Toplam Test Sayısı, Toplam Vaka Sayısı, Toplam Vefat Sayısı, Hastalarda Zatürre Oranı (%), Ağır Hasta Sayısı, Toplam İyileşen Hasta Sayısı verileri ise yeni tabloya geçilmesinin ardından boş bırakılmaya başlandı.

'Yayınlayacağız' dedi, yayınlanmadı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise çıkarılan detaylar için, “Daha önce paylaştığımız tüm detayları ise haftalık raporlar halinde yayınlamaya devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan covid19.saglik.gov.tr adresinde en son günlük raporun 23 Kasım 2020'de, en son haftalık raporun ise 19 Ekim 2020'de olduğu görüldü.