Köpüklü Dere Tedirginliği: İBB İnceleme Başlattı

Esenyurt Haramidere'ye Kıraç'ta karıştığı iddia edilen kimyasallar suda köpüklere neden oldu. Boya ve plastik gibi sanayi tesislerinin önünden geçen dereden çevreye zaman zaman kötü kokular yayıldığı da belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) köpüklenmeyle ilgili inceleme yapıldığını belirtti.

Esenyurt Haramidere'ye karıştığı iddia edilen kimyasallar, suda köpüklerin oluşmasına neden oldu. Çevrede yaşayanlar, dereden zaman zaman kötü kokuların yayıldığını öne sürerek, sorunun çözülmesini istedi. Boya ve plastik gibi ağır sanayi fabrikaları önünden geçen derede oluşan köpükler, görüntülere yansıdı.

esenyurtta-kopuklu-dere-tedirginligi-2417-dhaphoto2.jpg

"BÜYÜK İHTİMAL KİMYASAL ATIKLARDAN"

Uzun yıllardır Esenyurt'ta yaşadığını dile getiren Osman Kaplaner, "Sürekli bu Kıraç'taki dereden kaynaklanan koku, özellikle yaz aylarında oluyor. Dere üzerinde oturduğumuz için sürekli bu kokudan rahatsız oluyoruz. Bazen geceleri kimyasal atık, mazot gibi atıklar gönderdikleri için sürekli bu koku evdeki giderlerden hissediliyor. Bazen de dereden köpük geliyor, hatta köpük yollara taşıyor. Bununla ilgili belediyenin bir çalışma yapıp, bunları düzenlemesi gerekiyor. Köpükler büyük ihtimal fabrikalardan gönderilen kimyasal atıklardan kaynaklı bir etkileşim oluşuyor. Derenin kat kat oluşundan dolayı köpürme meydana geliyor. Ya da yukarda herhangi bir oto yıkama gibi bir durum söz konusu olabilir. Ama büyük bir ihtimalle kimyasal atıklardan kaynaklanıyor. Sadece dereden değil buradaki rögarlardan da geliyor köpük, genellikle akşam saatleri salınıyor ve yolların kenarlarında köpükler çıkıyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise köpüklenmeyle ilgili inceleme yapıldığını belirtti.

esenyurtta-kopuklu-dere-tedirginligi-2417-dhaphoto3.jpg

Kaynak:DHA