Konsolosluklar birer birer kapanıyor... Ankara'dan sert uyarı: Adımlarımız olacak

Ülkelerin 'terör tehdidi ve güvenlik gerekçesiyle' başkonsolosluklarını birer birer kapatılmasıyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuştu. Çavuşoğlu, yapılanların 'maksatlı' olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika, İngiltere ve İsviçre İstanbul'da bulunan başkonsolosluklarını 'olası bir terör tehdidi' nedeniyle geçici olarak kapattı.

Dün açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konsoloslukların kapatılmasını "Türkiye'ye karşı psikolojik harp" olarak nitelendirirken bir açıklama da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.

Çavuşoğlu, İstanbul'daki bazı başkonsoloslukların kapatılmasına ilişkin, "Somut bir bilgi paylaşımı yok, istihbarat paylaşımı yok. Burada bu açıklamaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

İstanbul’da Arjantin Dışişleri, Uluslararası Ticaret ve İnanç Bakanı Santiago Cafiero ile düzenlediği ortak basın toplantısında soruları yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Biraz dürüstlük bekliyoruz. Aynı zamanda DAEŞ ve PKK dahil tüm terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Diğer taraftan Kur'an yakma hadsizliğinden sonra güvenliklerimizi biz de artırdık. Bazı ülkelerin diğer ülkelere bu kapatma eylemine siz de katılın dediğini biliyoruz.

Somut bilgi ve belge paylaşmadan böyle adım atarlarsa, bizim de ilave adımlarımız olacaktır, bunun bilgisini de dün verdik."

Kaynak:DHA

Etiketler :