Goygoycuların lafıyla hareket etmem demişti

Goygoycuların lafıyla hareket etmem demişti
Kızılay Başkanı Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuştu, kendini başarılı buldu: Goygoycuların lafıyla hareket etmem. Halk Tv yayınında konuşan gazeteci Murat Ağırel, İsmail Küçükkaya'nın "Goygoycular lafını üstünüze alındınız mı?" sorusunu ağır sözlerle yanıtladı.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, ‘istifa edecek misiniz’ sorusuna ”Ortaya böyle bir başarı konulmuşken goygoycuların lafı ile hareket etmem” yanıtını verdi.

Uzmanların yıllardır depreme hazırlık yapmamakla eleştirdiği iktidar, Kahramanmaraş depremlerinden sonraki organizasyon ve koordinasyon zaafı nedeniyle de hedefte. Eleştirilere hakaretle karşılık verse de dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, depremin ilk günlerinde istedikleri çalışmaları yapamadıklarını belirterek ‘helallik’ istedi.

Deprem sürecindeki eksikliklerde öne çıkan kurumlardan birisi Kızılay. Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü gününde, deposundaki çadırları depremzedelere göndermek yerine Ahbap Derneği’ne satan Kızılay’ın, çadır dışında gıda malzemesi olarak konserve de sattığı ortaya çıkmıştı.

Hürriyet yazarı Hande Fırat’a konuşan Kınık, ‘vicdanının rahat olup olmadığını, istifa edip etmeyeceği’ sorusuna şu yanıtı verdi: "Seçilmiş bir isim olarak görev yapıyorum. Ortaya böyle bir başarı konulmuşken goygoycuların lafı ile hareket etmem.”

Murat Ağırel'den ağır sözler

Hande Fırat'ın sorularını yanıtlayan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın "Goygoycuların lafıyla hareket etmem" sözünü Murat Ağırel yanıtladı. Halk Tv'de İsmail Küçükkaya'nın programına katılan Ağırel, "Üstünüze alındınız mı" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Ben kendi üstüme alayım. Türkiye'nin en büyük yardım kuruluşu ve Türkiye'de elinde en fazla taşınmaz bağışı olan kurumun başındaki adam İstanbul'un göbeğinde gidip İstanbul İl Başkanlığı'nı kiraladı. Aylık 110 bin TL. MÜSİAD'ın binasını gitti kiraladı. Elinde sayısız envanteri varken gitti MÜSİAD'ın binasını aylık 110 bin TL'ye kiraladı. Gitti bir tane de villa tuttu, yönetimden gitti yetki aldı. 500 bin lira özel mobilya döşedi, üzerine de bir de kira verdi hiç oturmadığı halde aylarca. O binayı merkez olarak kullanıyorlar. Bunları dile getirince goygoyculuk mu oluyor? 2020'de, 2021'de, 2022'de yazdım...

Siz Kızılay'a kurban bağışı yapıyorsunuz değil mi? Benim adıma kes, muhtaç insanlara dağıt diyorsunuz. Kızılay ne yapıyor bunu? Alıyor başka derneklere vakıflara veriyor, onlar adına kestirdim diyor."

Halk TV canlı yayınında Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a çağrıda bulunan İsmail Küçükkaya, Kınık'ı aradıklarını fakat telefonun açılmadığını bildirdi.

Etiketler :