Kıyafetlerde Dikkat Çeken Detaylar! Kilise Saldırganları Birinci Sınıf Ölüm Timi

Sarıyer'deki kilise saldırısı Türkiye'ye dehşete düşürdü. CNN Türk ekranlarında katil zanlılarını analiz eden CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, saldırganların birinci sınıf ölüm timi olduğunu anlattı.

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne düzenlenen saldırıyı yapan iki zanlı, emniyet birimleri tarafından akşam saatlerinde yakalanmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların Tacikistan ve Rus uyruklu olduğunu belirtirken, ilk izlenimlere göre saldırının DAEŞ (IŞİD) tarafından yapıldığının muhtemel olduğunu açıkladı.

Kilise saldırısında kıyafetlerdeki detayı CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ anlattı.

Uludağ "Şüphelileri izlediğimizde DEAŞ’ın birinci sınıf ölüm timi" diye konuştu.

kilise-saldiri-sariyer.jpeg

İstanbul Sarıyer'de Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde pazar ayini sırasında maskeli 2 kişi silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda 52 yaşındaki Tuncer Cihan hayatını kaybetti.

Saldırıyı DEAŞ (IŞİD) üstlenirken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, biri Tacik diğeri Rus 2 katil zanlısı ile birlikte 47 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

kilise-saldiri2.jpg

Nihat Uludağ detayları şu ifadelerle aktardı:

Şüphelileri izlediğimizde DEAŞ’ın birinci sınıf ölüm timi. O kadar soğukkanlı, sakin, kendilerini tam muazzam bir şekilde kamufle etmişler. Hani çok dikkat çekiyorlar mı? Evet, çok dikkat çekiyorlar. Ayaklarında spor ayakkabı kaçmaya, koşmaya uyumlu. Üzerlerindeki siyah kıyafetlerle, taşıdıkları silahları kamufle etmeyi başarıyorlar. Gözlükler, kapüşon ve maskeyle eylem sonrasında kimliklerin tespitinin zorlaşması için yapılmış, özel bir ölüm timi bu aslında. Suikasta gittiğinde genelde olay sırasında tanınmamak için maske takıyorlar."

Etiketler :