Kılıçdaroğlu'ndan 4 Bakan Yorumu

Kılıçdaroğlu'ndan 4 Bakan Yorumu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:- Yolsuzluğun hangi boyutlara ulaştığını gördük, tanıklık ettik. Dolayısıyla yolsuzluğun...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

- Yolsuzluğun hangi boyutlara ulaştığını gördük, tanıklık ettik. Dolayısıyla yolsuzluğun toplumda yol açtığı yozlaşmaya da tanıklık ettik. 2015 hepimizin yeniden düşünmesi gereken bir yıldır.

- Ahlaki değerlerin yozlaşmasına yol açan yolsuzluk olayı derin çürümeye de yol açıyor.

- İspanya iktidar partisi yolsuzlukla suçlandı. İspanya Başbakanı bu iddiaların soruşturuluyor olması İspanya'nın onurudur" dedi.

- Alnınız açıkça korkacak bir şey yoktur.

- Japonya'da Tarım Bakanı yolsuzlukla suçlandı. İntihar etti. Aynı şey Türkiye'de olsa kabine intihar etmeyen bir bakan kalmazdı.

- Suat Hayri Ürgüplü bakanlığıyla ilgili bir yolsuzluk iddiası oldu. Bakan Ürgüplü, siyasi ahlak gereği bakanlıktan istifa ediyorum dedi. Ben aklanmak istiyorum diye bir dilekçe verdi. Beni Yüce Divan'a gönderin aklanmak istiyorum dedi. Yüce Divan'a gitti ve aklandı. Tekrar geri döndü. Ondan sonra bu millet onu Başbakanlık koltuğuna oturttu.

- Yolsuzluklarla mücadele programı yok. Malı götürme programı var ama yolsuzluklarla mücadele programı yok.

- Şimdi birinci soru: Bu gazete ilanlarının parasını kimler ödedi? Gazetelerin arka sayfasına ilan vermek dünyanın parası. Bu para nereden veriliyor?

- Bir insan mahkemede aklanmayacak da nerede aklanacak? Bu ilanda çok önemli bir itiraf var. Siyasi kariyerlerini sağlam iradeye borçlu olanlar. O kim Davutoğlu'nun abisi. Kazanımlarını da bana borçlusun diyorlar. Bu Hırsızlarla Dayanışma Platformu'nun ilanından bir cümle.

- 6 Ocak'tan sonra ben de konuşacağım dedi eski İçişleri Bakanı. O konuşmanın nereye varacağı belli Erdoğan'a varacak.

- Gidip aklanmak ne zamandan beri darbe oldu?

- Vicdanları satın aldılar ve ertelediler.

- Yolsuzluk bir toplumda derin çürümeler yaratır. O çürüme bir süre sonra başka yerlere de sirayet eder.

- Maskotsun maskot hala konuşuyor. Davulu boynuna asmışlar tokmak abinde diye sana boşuna mı dedim. Kendisi şu anda Başbakanlık koltuğunda oturan etkisiz eleman. O yüzden dedim Başbakanlık koltuğu boş.

- Hiçbir soruma cevap vermedi. O sorulara cevap verecek bilgi birikimi yok.

- Davutoğlu ağzına Şeyh Edebali'yi alma. Abini ağzına al. Onları öv. Sana yakışanı al, yakışmayanı alma.

- Siyasi hırsızların yeri Yüce Divan'dır.

- Biz Yüce Divan'a çıkıp aklanmak istiyorum demelerini, kendi istekleriyle bunu demelerini kendi çocukları, kendi torunları adına isteriz.

Etiketler :