CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan Kılıçdaroğlu posterinin indirilmesi konusunda düzeltme geldi

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan Kılıçdaroğlu posterinin indirilmesi konusunda düzeltme geldi
CHP Diyarbakır İl Başkanlığı Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde izin alınarak asılan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun resminin bulunduğu "Yeter, söz milletin" posterin polis zoruyla indirildiğini açıkladı. Daha sonra İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada posterin yanlış yere asıldığı bildirildi.

Silvan'da CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının olduğu posterin indirildiği' paylaşımını yapan Diyarbakır İl Başkanlığı’ndan yeni bir açıklama geldi.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Diyarbakır İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Silvan ilçemizde, bugün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun pankartının, önce izin verilip, sonra indirildiği yönündeki açıklamamız hakkında düzeltme yapmak gereği doğmuştur.

Durumdan haberdar olunca ilk olarak İl Örgütümüz tarafından, olan biteni sormak üzere CHP Silvan İlçe Başkanı İhsan Kızılkan ile temas kurulmuştur. Trafik lambasının direklerine asılan afişin doğru yer olup olmadığı sorulan Kızılkan, ilçede tüm siyasi partilerin, söz konusu direğe afiş astıklarını belirtmiştir. Kızılkan ayrıca, pankartı asmak için izin başvurusu dilekçesini emniyete verdiğini, emniyetin cevabi olur yazısını yarın alacağını belirtmiş, gece trafik polislerinin eşliğinde, söz konusu pankartın asıldığı anlara ilişkin fotoğraflar da göndererek, pankartın asılmasında ve sorun olmadığı intibaını yaratmıştır. Ancak İlçe Kaymakamlığı, sabah asılan pankartın trafik ışığı direği olması nedeniyle indirilmesini istemesiyle, yine bizzat partililer tarafından söz konusu pankart indirilmiştir.

Yanlış yönlendirme ve yanlış yere afiş asılması nedeniyle kamuoyuna verdiğimiz rahatsızlık için ilgili tüm taraflara karşı özrü bir borç biliriz."

Ne olmuştu?

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı, CHP Silvan İlçe Başkanı İhsan Kızılkan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının yer aldığı "Yeter, söz milletin" sloganını içeren posteri asmak için, Kaymakamlığa yazılı olarak başvuruda bulunduğunu bildirmiş, alınan izin sonrasında sözkonusu poster, polis gözetiminde, karayolunda trafik kesilerek vinç vasıtasıyla Diyarbakır Caddesi üzerine asıldığını aktarmıştı.

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, yetkililerin İlçe Başkanı Kızılkan'a baskı yaparak izinli olarak asılan posterin kaldırılmasını istediği söylenmişti. Baskı sonucunda CHP'li yöneticilerin posteri indirmek zorunda kaldığı ifade edilmişti..