Kılıçdaroğlu: Bizim Saray merakımız yok

Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Lansmanı'ndaki konuşmasında vatandaşlara karamsarlığa kapılmama çağrısında bulunarak, altılı masayı işaret etti: Altı lider Türkiye'ye barışı huzuru getirecek. Bizim Saray merakımız, alışkanlığımız yok. Halkımıza güveniyoruz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Lansmanı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bugün gerçekleştirilen LGS sonrası konuşmasında öğrencilere seslenen Kılıçdaroğlu, "Bugün LGS'ye giren evlatlarımız sonuç ne olursa olsun hüsrana uğramasınlar. Sizin hayalleriniz bizim hedeflerimiz olacak. Bunu bizim çalışmalarımızda, Çankaya'da, Ankara'da görebilirsiniz" dedi.

Konuşmasında Dünya Çevre Günü'ne değinen Kılıçdaroğlu, "Büyükşehirde yaşayanlar yeşillik, temiz hava isterler. Bu konuda belediye başkanlarımız ellerinden geleni de yapıyor. Eskişehir'de başkanımız da yaptı bunu, bozkırın ortasında. Bursa betona dönerken başkanımız çok güzel bir alan yarattı" diye konuştu.

Çiftçilere 'bedava elektrik' sözü

Şanlıurfa'da çiftçilere bedava elektrik sözü verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Konya'ya gittim, onlar da söyledi 'Sizi seçersek bize de elektriği bedava verir misiniz' diye. Elbette. Her çiftçiye. Güneş enerjisinden bahsediyorum. Doğa veriyor bunu bize" ifadelerini kullandı.

'Karamsarlığa kapılmayın'

Vatandaşlara 'karamsarlığa kapılmama' çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, "Bizim buna hakkımız yok. Biz güzel bir Türkiye inşa edeceğiz. Altı lider bir araya geldik. Önceliğimiz; hak savunmak, eşitlik, adalet. Türkiye'nin Çankaya gibi olması. Siyasetin halka hesap vermesi. Parlamento üzerindeki vesayetin kalkması. Bizim önceliklerimiz önemli" dedi.

'Adalet ya getireceğiz ya getireceğiz'

Kılıçdaroğlu, altılı masa hakkında çıkan 'kavga ediyorlar' söylemlerine inanılmaması gerektiğini belirterek, "Altı lider Türkiye'ye barışı huzuru getirecek. Çalışan, üreten, gençlerine ve kadınlarına güvenen bir Türkiye inşa edeceğiz. Bizim Saray merakımız, alışkanlığımız yok. Halkımıza güveniyoruz. Hepinize güveniyorum. Bütün belediye başkanlarımız çalışıyorlar, Bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz, ya getireceğiz! Adaleti ya getireceğiz ya getireceğiz" ifadelerini kullandı.