Kılıçdaroğlu: Altın Klozetli Tuvaletleri Kullananların Partisi

Kılıçdaroğlu: Altın Klozetli Tuvaletleri Kullananların Partisi
Kılıçdaoğlu, Tunceli'nin ardından Elazığ İstasyon Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitingde halka seslendi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, Tunceli’nin ardından Elazığ İstasyon Meydanı’nda partisinin düzenlediği...

Kılıçdaoğlu, Tunceli'nin ardından Elazığ İstasyon Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitingde halka seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, Tunceli’nin ardından Elazığ İstasyon Meydanı’nda partisinin düzenlediği mitingde halka seslendi. Ülkede 17 miyon yoksul bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

“17 milyon yoksul varsa, hükümet yoksulluğu bitirir, annelerin derdine derman olmayan hükümete hükümet denilir mi? Bu toprakların suyunu içtim, ekmeğini yedim, yoksulluğu bilirim. Ankara’daki beyler saraylarda oturuyorlar. Sandığa gideceğiz, dersini vereceğiz.

2002′de ne diyorlardı, biz fakirin partisiyiz diyorlardı. Şimdi bin 100 odalı sarayda oturanların partisi oldular. Altın klozetli tuvaletleri kullananların partisi oldular. 7 Haziran’da güzel bir başlangıç yapacağız. Size Kılıçdaroğlu sözü, 4 yıl yetki verin yoksulluğu bitireceğim. Bana soruyorlar ne yapacaksın, diye, 45 gündür anlatıyorum, biz ne yapacağız. Refahı tabana yayacağız. Elazığ tarlarından bereket fışkırıyordu, suyu kalmadı. Artık çiftçi ektiğini satamıyor. Bizimle çiftçinin alın teri değerlenecek. Çiftçi için mazotu 1.5 TL. yapacağız. Asgari ücreti 1500 lira yapacağım diyorum, yapamazsın diyorlar. Taşeron sitemini kaldıracağım diyorum, kaldıramazsın diyorlar. Sözüm söz. İster çatlasınlar, isterse patlasınlar asgari ücreti 1500 TL. yapacağım. Ne dersen de o parayı vereceğim, ne dersen de kul hakkı yemeyeceğim.”
“EMEKLİYE İKRAMİYEYİ HER YIL VERECEĞİZ”

Rahmetli Bülent Ecevit’in geleneğinden geldiğini ve refahı tabana yayacağını, hakca düzeni savunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yoksulluk olmasın, çocuklar aç yatağa girmesin, çiftçi tarlasına güler yüzle gitsin bunu savunuyorum. Taşeron işçileri asgari ücrete mahkum. 800 bin taşeron işçisine sözüm söz, seni açmazdan çıkaracağım, senin de hakkını vereceğim, sen de hakkını alacaksın. Asgari ücretli kardeşim Türkiye genelinde 800 bin kişisiniz. Şöyle bir propaganda yapıyorlar, Kılıçdaroğlu gelirse asgari ücerti 1500 lira yapacak taşeron işçilerini dışarı atacak, yerine kendi adamalarını alacak. Buna inanmayın kimsenin ekmeğiyle oynamadım, oynamayacağım. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, hakınızı vereceğim. Refahı tabana yayacağım, dedim emekliye iki maaş ikramiye Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda ikramiye verecez dedik. Koro halinde bağırıyorlar veremezsin. Neden? Yandaşlarına para kalmayacak. Benim de derdim o emekliye vereceğiz, çalışana vereceğiz. Şimdi bir propaganda yapıyorlar. Kılıçdaroğlu, emekliye ikramiye verecek ama bir yıl verecek. Emekli kardeşim hiç üzülme her yıl verilecek, kurbanını huzur içeresinde keseceksin” dedi.

Mitinge katılanlardan iki söz almak istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Birincisi, 7 Haziran’da sandığa gideceksiniz. CHP’ye, 6 oka mührü basacaksınız, söz mü? İkinci söz, sandığa gidip oy kullanmak istemiyorum diyen vatandaş, sandığa küstüm diyen vatandaş veya CHP’ye oy vermeyen vatandaşa gidip konuşacaksınız, onu ikna edeceksinzi. Ona diyeceksiniz ki, Kılıçdaroğlu diyor ki bana 4 yıl yetki verin yoksulluğu bitireceğim diyor. Onu ikna edin sandığa götürün. Söz mü? Elazığ’ı seviyorum. Gakkoşları seviyorum. Sizin için çalışacağım, sizin için alınteri dökeceğim. Hiçbir sosyal yardım kesilmeyecek iki katına çıkacak” dedi.
Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, eşi ve partililerle birlikte mitinge katılanlara karanfil ve güller attıktan sonra barış güvercinleri uçurdu.