Kayıp iş insanı Halit Yukay için 13 kurbağa adam dalış yaptı

Yalova'dan Bozcaada'ya gitmek için açıldığı teknesi parçalanmış halde bulunan kayıp iş insanı Halit Yukay'ı arama çalışmaları devam ediyor. 13 kurbağa adam, su altında iş insanına ait bir ize ulaşmak için dalış yapıyor.

43 yaşındaki iş insanı Halit Yukay, 4 Ağustos'ta saat 15.10’da Yalova’dan Bozcaada’ya gitmek üzere kendisine ait 'Graywolf' isimli tekneyle denize açıldı.

5 Ağustos saat 14.30 sıralarında Balıkesir’in Erdek ilçesi Kapıdağ Yarımadası Turanköy açıklarında seyir halinde olan ticari gemiden deniz yüzeyinde yarı batık durumda tekne parçalarının görüldüğü ihbarı yapıldı.

Ekiplerin incelemesinde, parçalanmış teknenin motor seri numarasının, Halit Yukay’ın teknesiyle eşleştiği belirtildi. Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı ekiplerinin dalış gerçekleştirdiği teknenin su altı görüntülerinde parçalandığı görüldü.

teknesi-parcalanmis-halde-bulunan-is-ins-857661-254421.jpg

Olaya ilişkin Marmara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Deniz yüzeyinde yarı batık durumda parçalanmış halde bulunan ve Ekinlik Adası’na çekilip vinçle karaya çıkarılan teknede, kazanın nedeninin belirlenmesine yönelik bilirkişi incelemesi başlatıldı.

Yukay'ın parçalanmış yatına çarptığı öne sürülen ve ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla Yalova'da gözaltına alınan, ‘Arel 7’ isimli kuru yük gemisinin kaptanı C.T., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yalova açıklarında demirleyen ‘Arel 7’ isimli kuru yük gemisinin ön tarafında sürtme izleri olduğu tespit edildi.

teknesi-parcalanmis-halde-bulunan-is-ins-857659-254421.jpg

TATLITUĞ'DAN YARDIM ÇAĞRISI

Havadan helikopterlerle, denizden de Sahil Güvenlik botları ve balıkçı tekneleriyle sürdürülen arama çalışmalarına, Halit Yukay’ın arkadaşı, oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ da katıldı. Sahil Güvenlik ekipleriyle birlikte dalış yapan Tatlıtuğ’un, dronla havadan da arama yaptığı öğrenildi. Olay günü oyuncuyla telefonda görüşen Halit Yukay’ın, Bozcaada’daki ailesini alıp Yunanistan’da tatil yapan Tatlıtuğ ailesinin yanına gitmeyi planladığı öğrenildi. Sosyal medya hesabından video ile yardım çağrısı yapan Kıvanç Tatlıtuğ, paylaştığı haritada işaretlediği Çanakkale kıyılarında keşif çalışması yapılmasını istedi.

teknesi-parcalanmis-halde-bulunan-is-ins-857660-254421.jpg​​​​​​​

İZMİR'DEN ROV CİHAZI

Tatlıtuğ ve arkadaşlarının özel teknelerle Çanakkale kıyılarında arama çalışması yaptığı öğrenilirken, Yukay’ı arama çalışmaları 6’ncı gününde de Balıkesir’in sahil şeridinde devam ediyor. Erdek ilçesine bağlı ve İlhanlar, Doğanlar, Turanköy, Ormanlı mahallelerinin kıyı kenar çizgisi ile Ekinlik, Avşa, Paşalimanı Adası açıkları ve Kapıdağ Yarımadası çevresinde arama çalışmaları yürütülüyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ile Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’ne bağlı 13 kurbağa adam, su altında bir ize ulaşmak için dalış yapıyor. Narlı Mahallesi’nden dalış başlatan kurbağa adamlar, rüzgarın yönüne doğru, adalar ve koyları arıyor. Bugünkü çalışmalardan da sonuç alınamaması durumunda pazartesi günü İzmir Emniyeti’nden, 300 metre derinliğe kadar su altında görüntü alabilen ROV cihazı bölgeye getirilerek, deniz tabanında arama başlatılacak.

​​​​​​​teknesi-parcalanmis-halde-bulunan-is-ins-857658-254421.jpg​​​​​​​

TEKNE PARÇALARI BULUNDU

Balıkesir sahilinin kıyı kenar çizgisindeki koylarda arama çalışmalarını yoğunlaştıran kurbağa adamlar, Paşalimanı Adası’nın kuzeyinde kayalıklara vurmuş halde tekne parçaları buldu. Tekne parçaları incelenmek üzere kıyıya çıkartılırken, o anlar kameraya yansıdı.

teknesi-parcalanmis-halde-bulunan-is-ins-857657-254421.jpg

Kaynak:DHA