Kar yağışı Ankara-İstanbul yolunu ulaşıma kapattı!

Pek çok kentte kar yağışı etkili olurken hayat durma noktasına geldi. Ankara-İstanbul'u birbirine bağlayan Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde meydana gelen 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 5 kişi yaralandı, İstanbul yönü ulaşıma kapandı. Yollarda son durum ne? Hangi yollar kapalı? İşte detaylarıyla karayollarında son durum…

Bolu’da kar yağışının etkili olduğu TEM yolunda 3 otomobil, 2 TIR ve 1 yolcu otobüsünün karıştığı zincirleme kazada 5 kişi yaralandı; İstanbul yönü ulaşıma kapandı.

Kaza, saat 08.00 sıralarında Çaydurt mevkisinde meydana geldi. İstanbul yönüne giden TIR, kar yağışıyla kayganlaşan yolda kontrolden çıkıp, bariyerlere çarparak yolu kapattı.

Arkadan gelen 3 otomobil, 1 TIR ve 1 yolcu otobüsü de kazaya karıştı. Yoğun kar yağışının sürdüğü yolda kaza nedeniyle kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. İstanbul yönü ise ulaşıma kapandı. Ekiplerin çalışmasının ardından saat 08.00 sıralarında kapanan yol, 10.15'te açıldı. Kaza yapan otobüste bulunan yolcular ise başka bir otobüsle yola devam etti.

1560 köy yolu kapandı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle 1560 köy yolu, ulaşıma kapandı. Belediye, İl Özel İdare ve Karayolları ekipleri, bölge illerinde kapalı yolların yeniden açılması için aralıksız çalışma yürütüyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde önceki gün başlayan kar yağışı, dün akşam saatlerine kadar etkili oldu. Kar yağışı bugün yerini güneşli bir havaya bıraktı. Erzurum'da 973, Erzincan'da 239, Muş'ta 136, Ağrı'da 131, Kars’ta 49, Iğdır'da 23 ve Ardahan'da ise 9 olmak üzere toplam 1511 köy yolu kapandı. İl Özel İdare, Karayolları ve belediye ekipleri, kapalı yolların yeniden açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kent merkezinde ise belediyeler temizlik çalışması yaptı.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre kar kalınlıkları Muş'ta 37, Ardahan'da 32, Erzurum'da 30, Ağrı'da 15, Kars'ta 10 ve Erzincan'da 5 santim olarak ölçüldü.

Yollarda son durum ne?

>> Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, Niğde-Pozantı Otoyolu tünel içerisinde kaza meydana geldi. Pozantı istikameti araç trafiğine kapatıldı.

>> Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun Orhangazi-Gemlik kavşakları 7-11. kilometrelerinde bakım ve onarım çalışması sebebiyle İzmir istikametinde bant aktarması yapılarak, ulaşım İstanbul istikametinden iki yönlü sürdürülüyor.

>> Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Bahçe-Nurdağı kavşaklarında trafik işaretleme çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

>> İzmir-Çeşme Otoyolu'nun Urla-Güzelbahçe kavşakları İzmir istikametindeki çalışmalar dolayısıyla 4-5. kilometrelerde sağ şerit araç trafiğine kapatılarak, sürücüler diğer şeritlere yönlendiriliyor.

>> Emirdağ-Bolvadin-Çay yolunun 23-24. kilometrelerinde heyelan ıslah çalışmaları sebebiyle ulaşım kontrollü devam ediyor.

>> Beşikdüzü-Trabzon yolunun 33-34. kilometrelerinde (Darıca mevkisi) duvar imalatı çalışması sebebiyle Beşikdüzü-Trabzon istikametinde ulaşım tek şeritten kontrollü devam ediyor.

>> Lapseki-Biga yolunun 13-15. kilometrelerindeki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım yolun bir bölümünden iki yönlü sağlanıyor.

>> Eceabat-Gelibolu yolunun 54-56. kilometrelerinde, Çanakkale Köprüsü'ndeki korkuluk onarım çalışmaları dolayısıyla ulaşıma Gelibolu yönünden gidiş-geliş şeklinde izin veriliyor.

>> Manisa-Turgutlu yolunun 7. kilometresinde kavşak yapım çalışmaları sebebiyle sürücülerin trafik ve işaretçilerine işaretlerine dikkat etmeleri önem taşıyor.

Kaynak:AA

Etiketler :