Kaftancıoğlu: İktidara kaybetmeyi öğreteceğiz!

Kaftancıoğlu: İktidara kaybetmeyi öğreteceğiz!
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bir grup gazeteciyle bir araya geldi, seçim kampanyası ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sandık güvenliği konusunda her türlü hazırlığı yaptıklarını kaydeden Kaftancıoğlu, 23 Haziran’da sadece İstanbul seçiminin yapılmayacağını, aynı zamanda demokrasinin sınandığı bir seçim sürecini geride bırakacaklarını söyledi.

Birgün gazetesinden İbrahim Varlı'nın haberine göre ülkenin kaderi, çocuklarımızın kaderi hepimizin kullanacağı oylarla belirlenecek diyen Kaftancıoğlu, oylarımızın çalınmasına izin vermeyeceklerini, her sandıkta bir avukat görevlendireceklerini söyledi. Kaftancıoğlu seçim çalışması ve kampanyaya dair şunları söyledi:

HEDEF KİTLELERE SESSİZ KAMPANYA

Sessiz bir kampanya yürüteceğiz. Belirlediğimiz hedef kitlelere derinden, doğru şekilde ulaşacağız. Sandığa gitmeyenler, kadınlar, gençler özel hedef gruplarımızdan sadece bazıları. Özel hedef grubumuzdan birincisi CHP’li küskünler. 170 bin-200 bin civarındaki bu ‘küskünleri’ mutlaka sandığa götüreceğiz. İkincisi siyasi iktidarın küskünleri. Cumhur İttifakı’ndan 450-500 bin küskün sandığa gitmedi. AKP-MHP küskünlerine de özel bir çalışmayla gideceğiz. Onları da kazanacağız. On altı günlük kısa sürede yaptıklarımızı, değişen şeyleri ve yapacaklarımızı anlatacağız. Büyük, kitlesel mitingler düzenlemeyeceğiz. Başkanlığı elinden alınmak istenen Ekrem İmamoğlu’nun 16 milyon İstanbullunun başkanı olduğunu anlatacağız.

GÖNÜLLÜLER ORDUSU KURACAĞIZ

İstanbul/İmamoğlu Gönüllüleri’ni daha da büyüteceğiz. Ola ki CHP’de çalışmak istemeyen ama Ekrem İmamoğlu’na çalışmak isteyen gönüllüleri burada toplayacağız. Yurdun dört bir tarafından İmamoğlu için çalışmak isteyen gönüllüleri burada koordine edeceğiz. 200 bin görevliyi 250 bine çıkardık. Daha da arttıracağız.

PARTİLİLER GÖREV YAPACAK

Sandık başı görevlilerini partililerden belirleyeceğiz. Sandık başkanlarını partililerimizden seçeceğiz. Deneyimli müşahitleri görevlendireceğiz. Diğer partilerden, gönüllülerden elbette ki destek alacağız ancak esas olarak bu sefer partilileri sandıklarda görevlendireceğiz. Parti okulu eğitmenleri sandık görevlilerini kapsamlı bir şekilde eğitecek.

HER SANDIĞA BİR AVUKAT

Her türlü hukuksal detayı en ince ayrıntısına kadar takip edeceğiz. Ayım döküm cetvellerinden ıslak imzaya, oy tutanaklarından her türlü ayrıntıya kadar her şey kontrol altında olacak. 31 Mart’ta her okulda bir avukat görevlendirmiştik. Bu sefer her sandıkta bir avukat görev alacak. YSK’nin hâkimleri varsa halkın da iradesini koruyacak avukatları var.

HER OYA SAHİP ÇIKACAĞIZ

İstanbul’da kullanılacak her oya sahip çıkacağız. 31 Mart’ta oylara, sandıklara sahip çıktık. Sonrasında da günlerce sandık başlarında nöbet bekledik. Benzer şekilde 23 Haziran’da da halkın iradesine hep birlikte sonuna kadar sahip çıkacağız. Sandığa giren her oy girdiği şekilde çıkacak ve doğru bir şekilde sayılacak. Sandığa gitme konusunda güvensizlik yaşayan tüm yurttaşlarımıza bir çağrı yapmak isterim. Ülkenin kaderi, çocuklarımızın kaderi hepimizin kullanacağı oylarla belirlenecek. Oylarımızın çalınmasına izin vermeyeceğiz.

KAYBETMEYİ ÖĞRENECEKLER

“Kaybedecekleri bir seçimin tekrarına gitmezler” algısını kesinlikle yıkacağız. Bu duyguyla sandığa gitmeyecek olanları ikna edeceğiz. İktidara kaybetmeyi öğreteceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar kaybetmeyi öğrenecekler. Hangi yola başvuracak olurlarsa olsunlar yenilgiyi tadacaklar.

Etiketler :