Kaftancıoğlu: Cern'e gidecek Boğaziçili öğrenciler hakim karşısında

Kaftancıoğlu: Cern'e gidecek Boğaziçili öğrenciler hakim karşısında
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaşımda bulundu. Kaftancıoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Davası'ndaki durum hakkında eleştiride bulunurken davadaki bir detayı da paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaşımda bulundu.

Kaftancıoğlu, paylaşımında Boğaziçi Üniversitesi davasına dair bir detayı paylaştı. Kaftancıoğlu paylaşımında, "Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan rektör Prof. Dr. Naci İnci’yi protesto ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 14 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi davası Çağlayan Adliyesi 18. Ağır Ceza Mahkemesinde hukuk tarihinde bir ilk yaşanıyor. Cern’den kabul alıp gidebilmesi için yurtdışı yasağının kaldırılmasını bekleyen öğrenciler bir yanda diğer yanda ise mahkemeden küstüm oynamıyorum misali çıkan, sanıklara yeni avukat atama yetkisini kendinde bulan, görülmemiş duruşmada mübaşire ara karar okutmaya kalkan bir hakim... Boğaziçi üniversitesi öğrencilerinin davasında bugün yaşanan saçma durumlar yazılamayacak kadar saçma ve bu saçmalıklara hep birlikte son vereceğiz" dedi.