Kadınlar 14 Şubat'ta sokağa çıktı: Özgürlük ve eşitlik istiyoruz!

Kadınlar 14 Şubat'ta sokağa çıktı: Özgürlük ve eşitlik istiyoruz!
Kadınlar Birlikte Güçlü, “14 Şubat Sevgililer Günü’nü” Beşiktaş ‘ta yaptıkları kitlesel yürüyüşle protesto etti

Kadınlar Birlikte Güçlü, “14 Şubat Sevgililer Günü’nü” Beşiktaş ‘ta yaptıkları kitlesel yürüyüşle protesto etti. Aşkın kanununu yeniden yazacaklarını vurgulayan kadınlar, “Alınan hediyeler, verilen sözler, şaşaalı kutlamalar değil; özgürlük ve eşitlik istiyoruz” mesajını verdi

Beşiktaş’ta bir araya gelen Kadınlar Birlikte Güçlü, her gün bir kadının erkek şiddetiyle katledildiği Türkiye’de, “14 Şubat Sevgililer Günü’nü” Hakan Pastanesi’nden Kartal Meydanı’na yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

Yüzlerce kadının akın ettiği eylemde, mor rengindeki, “ Aşkın kanunu yazalım yeniden” yazılı pankartı açıldı; “Öldüren sevgi istemiyoruz”, “Sessiz kalmak rıza değildir”, “Kimsenin namusu değiliz”, “Boşanmayı değil erkek şiddeti engelle”, “Saçlarımızı savuruyoruz, haklarımızı savunuyoruz”, “Hediye değil özgürlük istiyoruz” dövizleri taşındı.

Polis ablukası altında gerçekleşen yürüyüşte, zılgıtlarla ve ıslıklar eşliğinde yürüyen kadınlara çevredeki yurttaşlar alkışlarla destek verdi.

Yürüyüş boyunca sık sık, “Eşitlik olmadan aşk olmaz”, “Öldüren sevgi istemiyoruz”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Dolapta zıkkımım kökü, sokakta isyan var”, “Dünyayı yerinden oynatacağız” sloganlarını atan kadınlar, şiddetin ,baskının ve sömürünün üzerini örten 14 Şubat’ları kabul etmediklerini sokaklardan haykırdı.

BirGün'den Zeynep Kuray'ın haberinin tamamı için tıklayınız...

Etiketler :