İZSU ve GDZ Elektrik Genel Müdürü Gözaltına Alındı

20 gün önce görevine başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, ifadeye bile çağırılmadan makamında gözaltına alındı.

İzmir Alsancak'ta sağanak yağış sırasında su birikintisine basan ve elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümüne yol açan olayla ilgili soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 35 şüpheliden 14’ünün tutuklu bulunduğu adli soruşturmada, ek gözaltı kararları verildi.

Bu karar doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve iki üst düzey bürokrat gözaltına alındı.

Öte yandan bir diğer üst düzey gözaltı ise GDZ Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel'e oldu. Yüksel'le birlikte GDZ Elektrik'ten 6 kişi de gözaltına alındı.

Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici'nin gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan bu isimlerin, olayın nedenlerine ilişkin bilgi ve sorumlulukları belirlemek amacıyla ifadelerine başvurulacağı bildirildi.

ESKİ MÜDÜR DE ADANA'DA GÖZALTINA ALINDI

Eski İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde İZSU Genel Müdürü olarak görev yapmış ve şu an Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vekili olarak görev yapan Ali Hıdır Köseoğlu da Adana'da gözaltına alındı. Köseoğlu, sorgulanmak üzere İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirilecek.

"İZSU GENEL MÜDÜRÜ 25 GÜNDÜR GÖREVDE"

Gözaltı kararının ardından İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'la telefon görüşmesi yapan İsmail Saymaz Halk TV'de Buket Güler'in Haber Masası programında konuşmaları aktardı:

"Erdoğan, 20 Haziran itibarıyla göreve başladığını yani yaklaşık 25 gündür bu görevde olduğunu ifade etti. Bilirkişi raporunda bütünüyle kusurlu görülmedikleri halde makamında gözaltına alınıyorlar. Bu insanlar kaçan insanlar da değiller. Genel Müdür Erdoğan, göreve başlayalı 25 gün olmuş. Başladığı günden beri kurum adına açıklamalar yapıyor. Bu soruşturmaya 20 gündür yardımcı olan, çalışanlarını savcılığa ifade vermeye gönderen biri. Alsancak'ta ki bu kaçak elektrik olayı 5-6 yıldır sürüyor. Vahim olan bu. Burada kaldırımdan sürekli dumanlar çıkıyor. Önleyici bir çözüm geliştirilmiyor."

CHP İZMİR MİLLETVEKİLLERİNDEN GÖZALTI ESNASINDA AÇIKLAMA

İZSU Genel Müdürü Erdoğan'ın gözaltına alınmasının ardından kurumun önünde açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat şunları konuştu:

"20 Haziran'da göreve başlamış bir genel müdürün bu şekilde gözaltına alınmasını kişisel değil, kuruma yönelik olduğunu düşünüyoruz. Bilirkişi raporu diyorlar ama ortada bilirkişi raporu yok. Yıpratmaya yönelik bir operasyonla karşı karşıyayız. Bir kurumun genel müdürünün polis gönderilerek kurumundan gözaltına alınmasını doğru bulmuyoruz."

"GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK"

Polat'ın ardından konuşan İzmir Milletvekili Murat Bakan ise şunları kaydetti:

"Bu işin sorumlularının bulunmasını herkesten çok biz istiyoruz. Yalnızca adil yargılanma olması gerekiyor. Bu işten İZSU'nun doğrudan sorumlu olduğu bir iş olarak düşünmemek lazım. Elektrik kaçağı var ve kaçak için gerekli işlemler yapılmamış. Bunun GDZ'in kabahatini gölgelemek için sorumluluğu yaymak amacıyla yapılan bir davranış olduğu kanaatindeyiz. Elbette gerçekler ortaya çıkacak. Biz bu yargılamayı yakından takip ediyoruz. Burada hak etmediği halde kimsenin özgürlüğünün gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Hakim karşısına çıktığında salıverileceğini düşünüyoruz. Hatalı bir karar."

BİLİRKİŞ RAPORUNA HALK TV ULAŞTI

6 sayfalık bilirkişi raporunun son bölümünde kazanın olma nedenleri yer alıyor.

gdz elektrik yerden 60-8*0 derine koymalıydı koymamış,

Kaynak:halktv.com.tr