İzmir'in ‘Sülün Osman’ları gözaltına alındı

İzmir'in ‘Sülün Osman’ları gözaltına alındı
İzmir'in Menderes ilçesinde Sülün Osman'ın dolandırıcılık hikayelerini aratmayan bir olay yaşandı. Kamu arazilerini halka sattılar.

İzmir'in Menderes ilçesinde hazine arazilerini hileli yöntemlerle, şahsi mallarıymış gibi satan beş kişi gözaltına alındı. Emniyet güçleri yaptıkları araştırmada, bir şahsın tespit ettiği hazine arazilerini dört emlakçı aracılığıyla vatandaşlara sattığını tespit etti. Tuzağa düşürdükleri vatandaşları arazilerin ecrimisil hakkına sahip oldukları, araziler satışa çıktığında kamu kurumlarındaki tanıdıkları vasıtasıyla alım hakkına sahip olacaklarına inandıran şüpheliler, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alındı.

Sülün Osman'ı aratmadı

Dolandırıcılık hikayeleri yeşilçam filmlerine konu olan Sülün Osman, 1950 ve 60'lı yıllarda saf vatandaşlara, Galata Kulesi, tramvay, kent meydanlarındaki saatler gibi kamu mallarını satarak dolandırıcılık efsanesi haline gelmişti. İzmir'in Menderes ilçesindeki dolandırıcılık vakası ülkemizde Sülün Osmanların bitmediğinin kanıtı oldu. 

İHA

Etiketler :