İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya Halk TV önünde yumruklu saldırı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV'de katıldığı program sonrası binadan ayrılırken Bakırköy'de yumruklu saldırıya uğradı. Koruması gerekçe gösterilmeden çekilen Kavuncu, saldırı sonrası Halk TV'de yaptığı ilk açıklamada "'Bunlar daha iyi günleriniz' lafının bir Cumhurbaşkanı tarafından söylendikten sonra nelere yol açacağı düşünülmeli" dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV'de İpek Özbey'in sunduğu programa katılarak gündemi yorumladı. Kavuncu, program sonrası Halk TV'den ayrıldığı sırada kimliği belirsiz bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. 

Saldırgan, Kavuncu'ya Bakırköy'deki Halk TV binasından ayrıldığı sırada yanına gelerek, 'Bir şey sorabilir miyim?' dedi. Saldırgan, Kavuncu'ya bu sırada yumruk attı. Kavuncu, saldırı sonrası yere düştü. 

 

'Alçakça bir saldırı' 

Saldırı sonrası Halk TV'de Can Coşkun'un sunduğu Haber Masası programına katılan Buğra Kavuncu, "Valla buradaydık, yayındaydık. İyiyim Allah'a şükür çok arayan oluyor. İpek Hanımla yaklaşık 1 saat süren bir canlı yayınımız vardı, orada gündeme dair bir değerlendirmelerimizi yaptık. Programın akabinde çıkıp Bakırköy İlçe Başkanımız Ülkü hanımla kapının önünde bir mevzu hakkında konuşurken, çok alçakça, çok namertçe, çok korkakça, normal yürüyormuş süsü vererek görmeyeceğim şekilde alçakça bir saldırı yapıldı. Ben fark etmedim sonradan kameralardan gördüm, sonra kaçtı tabi arkadaşlar yakalamak için bir çaba gösterdi ama ulaşamadılar. Şu anda emniyetin elinde görüntüler failleri inşallah bulunacak. Bu olayı münferit bir hadise olarak değerlendirmekten çok bütün olana bitene bakmak lazım. Bu iklimin nasıl yaratıldığına bakmak lazım" dedi.

'Bu hadiselerin olabilme ihtimalini öngörmesi gerekenler var'

Yaşanan saldırı size neler düşündürdü sorusuna Buğra Kavuncu şöyle yanıt verdi:

Şunu düşündürdü ben mizaç gereği biraz naif bir insanım. Bunu benim söylemem çok doğru olmaz ama  zaman zaman çok sertleşilen noktada sukuneti, itidali tavsiye eden bir yapım var, bunu da inanarak yapıyorum. Hatta zaman zaman arkadaşlar beni eleştirmiştir. İşte 'siyasette kalabalıklar önemlidir' diye. Ben de 'Türkiye'nin o profilden bıktığını' böyle otuz kırk elli kişi bir yere giderken bir büyük kitleyle gitmesinin çok hoş görüntülere yol açmadığını, onun için halkla iç içe olunması gerektiğini hep savundum, öyle de olmaya devam edeceğim. Burada tabi bu tür hadiselerin olabilme ihtimalini öngörmesi gerekenler var. Bizim biliyorsunuz korumalarımız vardı, biz talep etmemiştik. O korumalar bir sıkıntı görüldüğü için verilmişti. Sonra da açıklanmayan bir sebeple bu korumalar alınmıştı" 

'Bunlar bizi onlarla aynı tavır içerisine sokmaz'

Korumaların ne zaman alındığı üzerine konuşan Buğra Kavuncu:

"Bunlar hemen yerel seçimlerden sonra. Biz de tabi korumadan çok, İstanbul'un trafiği çok yoğun hani ben sivil hayatta da bu geçiş üstünlüğüne sahip kişilere hep böyle kendi içimden ya bu kadar da olur mu demişimdir ama o hakkı mümkün olduğunca kullanmadım. Ama yetişemiyorsunuz İstanbul gibi bir yerde bazen hızlı hareket etmek için zaman zaman kullanmanız gerekiyordu. O biraz meşakkatli oluyordu koruma değil ama onun devam ettirilmesi yönünde bir talebimiz oldu. O da reddedildi. Tabi zaman zaman tehditler oldu biliyorsunuz siyasette alçakça iftiralar oluyor bunlardan etkilenenler oluyor. Dolayısıyla birincisi bu olayı münferit bir hadise olarak görmemek bu konuda tedbir alması gereken ilgili yetkililerin bu konuyla ilgili sorumluluk hissetmesi, ikincisi alçakça adice kendi siyasetleri ve menfaatleri uğruna iftira mekanizması çalıştıranların duymayacaklardır. Ama onlarda da hem hukuk önünde hem öteki tarafta hesaplaşacağız o ayrı. Üçüncüsü bunlar daha iyi günleriniz lafının cumhurbaşkanı tarafından söylendiğinde bunun nelere yol açacağını düşünmesi, bilmesi ve bunun şuurunda idrakinde olması gerekir herkesin. Bu ülke hepimizin, ben Türkiye'de hep bunu söyledim, hiçbir siyasi partinin bu ülkeye zarar vermek için kurulduğunu düşünmedim. Siyasi partiler şeffaftır, takdir edilecek yapılardır. Çünkü bir iddia ortaya koyuyorsunuz, bu ülkeyle ilgili bir sevdanız olduğunu ve bunu meşru bir zeminde yapacağınızı ve birilerinin zamanında yaptığı gibi yer altında değil, resmi ortamda, demokratik çerçevede yapma iddiasıdır bu. Ve bu sorumluluğu taşıyanlar maalesef kullandıkları dille bu iklimi bugün, yarın yaratıyorlar. Dolayısıyla bu münferit hadise değil, bütün bu çerçevede değerlendirmek lazım. Biz yine mücadelemize daha hırslı, daha cesaretli daha şuurlu ve çok daha hukuk çerçevesinde, cesaretimiz ve mertliğimiz ihtiyacımız olan her şeye sahip olmamıza rağmen olabildiğince medeni mücadelemize devam edeceğiz. Bunlar bizi yıldırmaz, bunlar bizi aynı tavır içerisine de sokmaz, bunlar bizi aynı yöntemlere de başvuracak noktaya getirmez. Bizler fikri hür vicdanı hür bir şekilde ülke sevdası için yolumuza devam edeceğiz"

 

 

Koruma çekilmişti

Kavuncu'ya tahsis edilen korumanın gerekçe gösterilmeden alındığı öğrenildi. 

İmamoğlu ve Kaftancıoğlu'ndan tepki 

Kavuncu'ya düzenlenen yumruklu saldırıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tepki gösterdi. İmamoğlu, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadığını belirterek, "Sorumlular bir an önce yakalanmalı ve yargı önüne çıkarılmalıdır" dedi. 

 

Kaftancıoğlu da, "Saldıranlardan ziyade saldırtan anlayıştan hesap soracağız!" yazdı.

 

Saldırı ilk değil 

Halk TV programcısı Levent Gültekin de program çıkışı Bakırköy'de saldırıya uğramıştı.