İstanbul'da Sıcaklık Aniden Yükselip Çakılacak! Dikkat, Hava Kurşun Gibi Ağır...

İstanbul'da Sıcaklık Aniden Yükselip Çakılacak! Dikkat, Hava Kurşun Gibi Ağır...
Megakent İstanbul'a önemli bir uyarı var. Yarın hava bahardan kalma, 18 derecelere kadar çıkacak. Sonrası ise tam hastalık havası. İstanbulluların dikkat etmesi gereken bir konu da hava kirliliği...

İstanbul'da bu perşembe günü kritik bir gün olacak. Çünkü hava sıcaklığının 18 derecelere kadar çıkması bekleniyor.

İstanbul'da bu hafta oldukça ilginç bir hava durumu var. Perşembe günü sıcaklıkların aniden yükselmesi bekleniyor.

Meteoroloji uzmanlarının tahminlerine göre perşembe günü hava sıcaklıkları aniden 17 ila 18 derece aralığına çıkacak.

CUMARTESİ VE PAZARA DİKKAT

Meteoroloji danışmanı Prof. Dr. Şen, “Yarından sonra lodos batıda etkisini gösterecek. Perşembe günü lodos şiddetli olacak. Ama lodosla birlikte sıcaklıklar yükselecek. Marmara’da bazı bölgelerde sıcaklıklar yükselecek. Hava o kadar hızlı değişecek ki perşembe, cuma bu sıcaklık İstanbul’da 17, 18 dereceyken cumartesi günü 10-8 derecelere düşecek. Pazara günü 6 dereye düşme ihtimali var.”

PAZAR GÜNÜ İSTANBUL’DA KAR VAR MI?

Prof. Dr. Şen, “Pazar günü kar yapmayacak, İstanbul’da kar görünmüyor. Marmara’nın doğusunda, İç Anadolu’nun güzeyinde kuzeyi Karadeniz’in iç kesimleri kar alır.”

istanbul-hava.jpg

Meteorolojik tahminler paylaşan Hava Forum, X'ten İstanbul'a hava kirliliği uyarısı yaptı.

262c16b0-a4de-4ba5-8094-aa6fa2880934.jpg

Hafta sonu İstanbul'da hava sıcaklığının aniden düşeceğini belirten Hava Forum, havanın yarın 18 derecelere çıkacağını yazdı.

05ad5389-acac-4dc1-8650-0ea5dcb7d2c0.jpg

Paylaşım şöyle:

"Hava kirliliği yüksek seviyelerde... Perşembe 18 derecelere çıkıp hafta sonu 4-5 derecelere iniyoruz. Çok sert bir dalgalanma! Hasta olmayanlar önümüzdeki 72 saate çok dikkat etsin. Boğazda acıyla başlayan bir hastalık durumu var. Halsizlik, ağrı, öksürük ile devam ediyor..."

13-aralik.jpg

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13 Aralık Çarşamba gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, Rize, Artvin ve Trabzon'da kuvvetli yağış bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise, yurt genelinde artmaya devam ederek mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların Rize ve Artvin ile Trabzon'un doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, Ege ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor.

14-aralik.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Doğu Karadeniz'de görülecek yağışların Rize ve Artvin ile Trabzon'un doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Etiketler :