İstanbul'da Ocak Sürprizi! Önce Yaz Sonra Kutup Soğuğu

İstanbul'da Ocak Sürprizi! Önce Yaz Sonra Kutup Soğuğu
Meteoroloji 2 Ocak hava durumu raporunu paylaştı. Sağanak ve kar uyarısında bulundu. Önümüzdeki hafta sonu ise İstanbul ve İzmir'de hava sıcaklığı mevsim normallerinin çok üstünde olacak.

Meteoroloji danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul'a gelmesi beklenen kutup soğuklarıyla ilgili "Evet soğuklar orta avrupa ve balkanlar üzerinden gelecek kutuptan değil" paylaşımında bulundu.

Hava Forum Sayfası da "Bu hafta sıcaklıklarımız normallerin üzerinde olacak. Ocak değil de sanki Nisan ayındaymışız gibi hissedeceğiz. Önümüzdeki hafta sonu İstanbul ve İzmir 18-19 derece, Ankara ise 16 derecelere çıkacak. 10-12 Ocak arası ise bir kutup soğumuz gelebilir. Bu misafirimizi takipteyiz" dedi.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2 Ocak hava durumu raporunu paylaştı.

Rapora göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sağanak, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Erzurum'da ise kar yağışı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIK 1 DERECEYE DÜŞECEK

Meteoroloji'nin haftalık raporunda Batı'dan gelen yağışlı hava dalgası Doğu'ya doğru hareket edecek. Cuma ve Cumartesi günleri ise yurt genelinde güneşli hava etkisini sürdürecek. Önümüzdeki hafta da sıcaklıkların 1 ila 3 dereceye düşmesi bekleniyor.

10-11 OCAK UYARISI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen ise, Marmara ve İstanbul için kar yağışı uyarısında bulundu.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Prof. Dr. Orhan Şen, şu ifadeleri kullandı:

Bugün salı, Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Akdeniz ve İç Anadolu'da yağmur, gece Doğu Anadolu'da kar var. Sıcaklık ortalamanın üstünde devam ediyor.
Antalya'nın doğu ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Osmaniye ile Hatay'ın kıyısında yer yer kuvvetli olabilir.

10-11 Ocak tarihlerinde Marmara bölgesi ve İstanbul'da beklenen soğuk hava ve kar yağışı olasılığı devam ediyor. Olasılık %65. Hergün bu olasılığı revize edeceğim.

İstanbul öğlen saatlerinden itibaren yağmurlu sıcaklık 15 hafta sonuna kadar 1-2 derece daha yükselir.