İstanbul'a Yılın İlk Kar Yağışı İçin Tarih Verildi: Cumartesi Günü O İlçe Beyaza Bürünecek

İstanbul'a Yılın İlk Kar Yağışı İçin Tarih Verildi: Cumartesi Günü O İlçe Beyaza Bürünecek
Milyonların merak ettiği "Yeni yıla girilmeden İstanbul'a kar yağışı gelecek mi?" sorusuna Prof. Dr. Orhan Şen yanıt verdi. İstanbul'un birçok ilçesi için şu aşamada kar yağışı beklenilmediğini aktaran Şen, bir ilçe içinse "Cumartesi günü beyaza bürünebilir" uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gelecek hafta itibarıyla yurt genelinde sıcaklıkların düşeceği uyarısında bulunurken, İstanbul da dahil olmak üzere birçok bölge için kar yağışı beklentisi ortaya çıktı.

İstanbul geneli için Cuma günü itibarıyla şiddetli sağanak uyarılarında bulunulurken, CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'un bir ilçesi için kar yağışı ihtimaline dikkat çekti.

kar6.jpgSıcaklıkların 10 derece birden düşüş göstereceğini belirten Şen, şu ifadelerle yaşanacakları sıraladı:

"YARIN ÖĞLEN ŞİDDETLİ YAĞMUR BAŞLAYACAK"

"Yarın erken saatlerden itibaren hava sıcaklıklarında ciddi bir düşüş görülecek. Aynı zamanda şiddetli bir yağış gerçekleşecek. İstanbul'un büyük bir bölümünü etkileyecek bu yağmurlar yarın öğle saatlerinde başlar ve cumartesi gününe kadar kesintisiz şekilde sürebilir.

kar3.webpİstanbul'da görülen lodosun etkisiyle sıcaklıklar halihazırda 17-18 dereceleri buluyor olsa da, cumartesi gününe kadar 8 derecelere kadar düşüş yaşanması muhtemel.

"İSTANBUL'UN O İLÇESİNE CUMARTESİ KAR BEKLENİYOR"

Şu anda İstanbul'un geneli için beklenen bir kar yağışı söz konusu değil. Cumartesi günü itibarıyla Bilecik, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Bolu ve Kastamonu bölgelerinde kar yağışı beklenmekte. İstanbul için konuşulacaksa yalnızca Çatalca'nın tepe bölgelerinde cumartesi günü bir kar yağışı görülme şansı yüksek. Ancak şehir merkezlerinde şu anda kar beklentisi bulunmamakta.

kar5.webp

Etiketler :