İstanbul ve Kırklareli'nde tefecilik operasyonunda çok sayıda gözaltı var! Gözaltına alınan bir isim şoke etti

İstanbul ve Kırklareli'nde tefecilik operasyonunda çok sayıda gözaltı var! Gözaltına alınan bir isim şoke etti
Mali sıkıntıları olanlara kendilerini yurtdışındaki banka temsilcisi gibi tanıtarak, senet imzalatıp yüksek faizle borç para veren şebekeye İstanbul ve Kırklareli'nde operasyon düzenlendi. İsmi daha önce de dolandırıcılıkla anılan Moiz Mitrani liderliğindeki şebekeye düzenlenen operasyonlarda 14 şüpheli yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 'Nitelikli Dolandırıcılık ve Tefecilik' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında şebekenin mali sıkıntıları olanları dolandırdıkları tespit edildi.

Şebeke üyelerinin kendilerini yurtdışı bağlantılı bankaların temsilcisi olarak tanıtıp, mağdurlara kredi sağlama vaadinde bulundukları belirlendi.

Faiz karşılığında borç para verip senet imzalatarak tefecilik yaptıkları anlaşılan 1’i cezaevinde, 15 şüpheli için gözaltı kararı verildi. İstanbul ve Kırklareli’nde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

mm1.jpg
Kurtuluş Faktoring'in sahibi Mitrani'nin adı bir dizi dolandırıcılık dosyasında yer alıyor.

GÖZALTINA ALINANLARDAN BİRİ DE O

Uzun yıllardır Türkiye'de yaşayan ve kamuoyunda finans şirketi sahibi bir iş insanı olarak bilinen Mioz Mitrani'nin de dolandırıcılık ve tefecilik şebekesinin lideri olduğu tespit edildi.

DAHA ÖNCE DE İSMİ DOLANDIRICILIKLA ANILMIŞTI

Cumhuriyet Gazetesi'nden Fahrettin Öztürk'ün haberine göre daha önce de ünlü otel işletmecisi Toprak Dukul'u yarım milyon eoru dolandırdığı iddialarıyla gündeme gelen Mioz Mitrani, ayrıca Sarıyer Demirciköy'deki lüks sitede kiracı olduğu villada imar kanununa aykırı bir şekilde ruhsatsız ekleme yaptığı, yine Sarıyer'deki bir AVM'de, X-ray cihazından geçmeyi reddettiği ve kendisini uyaran güvenlik görevlisine, 'Bir daha yolumu kesme, senin ağzını burnunu kırarım' şeklinde tehdit ve hakarette bulunduğu gerekçesiyle hakkında 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı basında yer almıştı.

Kaynak:DHA

Etiketler :