Istakoz Haberine Ceza!

Istakoz Haberine Ceza!
Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı ıstakozla ilgili yapılan habere ceza verildiğini duyurdu.

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, kurulun son aldığı kararları duyurarak çeşitli medya kuruluşlarına verilen cezaları açıkladı.

ISTAKOZ HABERİNE CEZA!

RTÜK'ün verdiği cezalar arasında, Eski Sanayi Bakanı Varank'ın Bilal Erdoğan ile AKP Milletvekili Şebnem Bursalı'nın ıstakoz paylaşımına ilişkin haberleştirilen cep telefonu görüntüsü bulunuyor. Now TV'ye özel hayatın gizliliğini ihlalden yüzde 2 para cezası verildi.

TORPİL İDDİALARINA YÖNELİK CEZA

Adalet Bakan Yardımcısının görevde yükselme sınavında torpil taleplerini yanıtladığına ilişkin cep telefonu görüntülerinin yayınlanması da RTÜK tarafından cezalandırıldı. Now TV'ye yüzde 2 para cezası uygulandı.

ELEŞTİRİ SINIRINI AŞMA CEZASI

RTÜK, TELE1'e konuk olarak katılan Rıfat Serdaroğlu'nun kimi siyasetçiler için yaptığı "sarayın kapıkulu" değerlendirmeleri nedeniyle eleştiri sınırını aşmakla suçladı ve yüzde 2 para cezası verdi.

Ne Olmuştu?

AKP İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Monaco'da lüks bir restoranda yediği ıstakoz yemeğini sosyal medya hesabından paylaştı. Bursalı'nın paylaşımına çok sayıda tepki gelmişti. AKP'li isimlerde Bursalı'ya tepkilerini açıktan göstermişlerdi.