İsrailli askerin öldürdüğü Ezgi Eygi'nin dedesinin evine Türk Bayrağı asıldı

İsrailli keskin nişancının hedef alarak vurduğu Türk aktivist Ezgi Eygi için Aydın'ın Didim ilçesindeki dedesinin evine Türk Bayrağı asıldı.

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde düzenlenen işgal karşıtı gösteriye müdahale etmesi sonucu Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi hayatını kaybetti.

Ayşenur Ezgi EYGİ'nin Aydın'ın Didim ilçesinde bulunan dedesinin evine Türk Bayrağı asıldı.

NE OLMUŞTU?

Eygi, Batı Şeria’da düzenlenen barışçıl bir gösteride İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Filistinlilere destek vermek amacıyla gösteriye katılan Eygi, ABD vatandaşıydı ve Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsü olarak biliniyordu. Filistinli hastaneye kaldırılan Eygi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Son olarak Birleşmiş Milletler (BM), işgal altındaki Batı Şeria'da cuma günü düzenlenen protesto sırasında vurularak hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne ilişkin kapsamlı bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

Öte yandan, Filistin'de işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kenti Valisi Gassan Daglas, Eygi'nin İsrailli bir keskin nişancı tarafından öldürüldüğünün otopsi raporuyla kanıtlandığını belirtti.

Kaynak:halktv.com.tr