İsraille ticaretle ilgili yaptığı paylaşımın ardından Haluk Bayraktar'ın da suçladığı Evren Barış Yavuz tutuklandı

İsraille ticaretle ilgili yaptığı paylaşımın ardından Haluk Bayraktar'ın da suçladığı Evren Barış Yavuz tutuklandı
İsraille ticarete ilişkin paylaşımda bulunan ve SİHA üreticisi ‘Baykar’ın sahipleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar'ın kardeşi Haluk Bayraktar'ın suçladığı siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İsraille ticarete ilişkin paylaşımda bulunan siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz, sabah saatlerinde evinden alınarak emniyete götürüldü. Yavuz hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla soruşturma açılmıştı.

Yavuz, Twitter’dan iktidar destekçilerinin düzenlediği Filistin mitinginden bir fotoğraf paylaşmış ve paylaşımının ardından SİHA üreticisi Baykar'ın yöneticilerinden Haluk Bayraktar tarafından suçlanmıştı.

ANKA Haber Ajansı, Yavuz'un gözaltına alınmasıyla ilgili abonelerine geçtiği haberinde "Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın ağabeyi Haluk Bayraktar'ın tepki göstermesinin ardından hakkında soruşturma başlatılan siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz sabah saatlerinde evinden gözaltına alınarak emniyete götürüldü" ifadelerini kullandı.

ANKA haberinde Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın Yavuz’un paylaşımının ekran görüntüsünü paylaşarak siyasal iletişimciye tepki gösterdiğine yer verildi.

EVREN BARIŞ YAVUZ TUTUKLANDI

Dün sabah saatlerinde gözaltına alınan Yavuz, suç işlemeye tahrik ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamaları nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DHA: YAZISININ ARDINDAN GÖZALTINA ALINMIŞTI

Demirören Haber Ajansı (DHA) ise Yavuz'un gözaltına alınmasının gerekçesinin sosyal medyada paylaşılan "Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" başlıklı yazısı olduğunu duyurdu.

DHA'nın haberinde şu ifadelere yer verildi:
"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada yer alan yazısıyla ilgili resen soruşturma başlattı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturması sonrası yazıyı yazdığı öne sürülen Evren Barış Yavuz'u 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ve 'suç işlemeye tahrik"'suçlarından gözaltına aldı. Yavuz, işlemleri için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü."

ANADOLU AJANSI DA GÖZALTIYA YAZIYI GEREKÇE GÖSTERDİ

Anadolu Ajansı da abonelerine geçtiği haberde "Sosyal medyada yer alan 'Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı' başlıklı yazı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Evren Barış Yavuz gözaltına alındı" diyerek gözaltıyı duyurdu.

Anadolu Ajansı, haberinde şu ifadeleri kullandı:
"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, resen başlattığı soruşturma kapsamında söz konusu yazıyı kaleme aldığı belirtilen Evren Barış Yavuz hakkında gözaltı kararı verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, başsavcılığın talimatı doğrultusunda Yavuz'u gözaltına aldı.

Soruşturma, Yavuz ve yazıyı yayınlayanlar hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ve 'suç işlemeye tahrik' suçlarından yürütülüyor."