İsmail Saymaz: Sedat Peker umarım Suriye'ye gider, belki Suriyeliler de ülkesine döner

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, suç örgütü lideri Sedat Peker'in hala Birleşik Arap Emirlikleri'nde olduğunu belirtti. Türkiye'nin BAE ile düzelttiği ilişkisinde Peker'in payı olduğunu ifade eden Saymaz, "Umarım Peker bundan sonra Suriye'ye gider. Bari gitsin Şam'a bizim şu Suriye işi düzelsin. 4-5 milyon mültecinin en azından yarısını geri gönderelim" dedi.

halktv.com.tr yazarı, gazeteci İsmail Saymaz Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nin konuğu oldu. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e ilişkin açıklamalarda bulunan Saymaz, Peker'in hala Dubai'de ailesi ile birlikte yaşamaya devam ettiğini kaydetti.

Peker'in internet erişiminin kesildiğini ifade eden Saymaz, "Ailesinin de internete erişimi kesildi ama çocukları okul oluyor dolayısıyla onların derslerine erişim sorunu çıktı. Sedat Peker bu engeli aşabilmek için BAE yetkilileri ile temas kurmaya çalışıyor. Henüz bu temaslardan bir sonuç elde edemedi. Yakın çevresine 'Bana bu zulmü edenler bir gün mutlaka bunun sonucunu görecek ve kendileri çocuklarıyla birlikte Türkiye'den kaçacak. Onların gidebileceği bir ülke var mı o zaman göreceğiz' diyor. Sedat Peker başka bir ülkeye gitmek istiyor. Bulunduğu ülke ona bir cezaevine dönüşmeye başladı. Özellikle bulunduğu ülkeyi değiştirmek için bir arayış halinde. İmkan bulursa ülkeyi değiştirecek. " diye konuştu.

Saymaz şu açıklamalarda bulundu:

'Peker'i konu alan belgesel izleyebiliriz'

Önümüzdeki günlerde Sedat Peker'i konu alan bir belgesel çalışması izleyebiliriz. Bu belgesel Sedat Peker ile bir röportaj da içerebilir.

'BAE, Türkiye ile girdiği yeni ilişki nedeniyle Sedat Peker'in yaşam alanını kısıtladı'

Sedat Peker ailesi hakkında bir dava yok. Sedat Peker hakkında henüz bir dava açıklamadan, soruşturma aşamasında pasaportları iptal edildi. Sedat Peker uzun zamandır Dubai'de, hakkında kırmızı bültende yok. Neden erişimi kısıtlanıyor? BAE, Türkiye ile girdiği yeni ilişki nedeniyle Sedat Peker'in yaşam alanını kısıtladı. Türkiye, sadece Sedat Peker'i susturabilmek, alabilmek ya da geri getirebilmek için BAE kırılanı onardı, yıkılanı düzeltti, dostluk köprüsü açtı. Karşılıklı ziyaretler başladı, para gelir gelmez mi onu konuşmaya başladık.

'Bari gitsin Şam'a bizim şu Suriye işi düzelsin'

Demek ki bir Sedat Peker, Türkiye'nin yurtdışı ilişkilerini düzeltmesine bile katkı koymuş. Ben de o nedenle şöyle düşünüyorum. Umarım Peker bundan sonra Suriye'ye gider. Bari gitsin Şam'a bizim şu Suriye işi düzelsin. 4-5 milyon mültecinin en azından yarısını geri gönderelim. Ya da Mısır'a gitsin büyükelçi atayalım...