İsmail Saymaz duyurdu: Narin'in otopsi sonucu açıklandı

İsmail Saymaz duyurdu: Narin'in otopsi sonucu açıklandı
Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin'in otopsi ön raporuna ulaştı. Saymaz'ın ulaştığı rapora göre Narin'in boynunda iddia edildiği bir boğma izi yok ancak sol bacağında bir kopma olduğu öğrenildi. İşte detaylar...

Türkiye'nin dikkat kesildiği Narin'den acı haber geldi. Narin'in Güran'ın cansız bedeni, Eğertutmaz Deresi'nin kenarında bir torbanın içinde eşyalarıyla beraber bulundu.

3-001.png

Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan 8 yaşındaki Narin'in bedeninin deforme olduğu belirlenmişti. 13 kişilik uzman ekip tarafından yaklaşık 10 saat süren otopsi sona erdi. Türkiye'yi yasa boğan Narin'in cansız bedeni yarın Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak doğduğu ve öldürüldüğü köyde son yolculuğuna uğurlanacak.

uv7tfhsq-400x400.jpg

İSMAİL SAYMAZ OTOPSİ ÖN RAPORUNA ULAŞTI

Küçük Narin'in Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi incelemesinde boynunda boğma izi olduğu iddia edilmişti. Ancak Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz'ın ulaştığı otopsi ön raporuna göre bu iddia doğru değil.

Söz konusu ön raporda, 3 Cumhuriyet Savcısının katılımı ile otopsi işlmelerine başlandığı ve ceset üzerinden istismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak şekilde toplamda 91 adet örnek alındığı belirtildi.

NARİN'İN SOL BACAĞINDA KOPMA

Raporun devamında, Adli Tıp uzmanları tarafından açılan torbada Narin'in sol bacak diz kapağından itibaren kopma olduğu, cesedin bulunduğu bir çuval içerisinde cesede ait olduğu değerlendirilen muhtemel kaval kemiği olduğu değerlendirilen kemiğin, muhafaza altına alınarak diğer kemik parçalarıyla beraber İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildiği belirtildi. Bacaktaki kopma sebebi ise burada yapılacak olan inceleme sonucunda tespit edilecek.

Raporda ayrıca iç organlarda gerekli incelemelerin yapılarak numunelerin alındığı, cesedin tümü üzerinde hemen her dokudan örnek alındığı, alınan doku örnekleri, iç organların üzerinde patolojik çalışmalar yapılması gerektiği, saçlı doku üzerinde gerekli kimyasal incelemelerin yapılması amacıyla örneklerin alındığı belirtildi.

CESETTE CİDDİ DEFORMELER VAR

Adli Tıp uzmanlarının ilk izlenimlerine de yer verilen raporda, cesette ciddi anlamda çürüme başlamış olduğundan somut bir beyanda bulunmanın mümkün olmayacağı ifade edilirken, yapılan otopsi işleminde ilk aşamada gözle görünür bir kesici - delici alet veya ateşli silah yaralanması, iç kanama bulgusu elde edilemediği belirtildi.

Narin'in kesin ölüm sebebinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi tarafından yapılacak moleküler incelemeler, patolojik çalışmalar, İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilen numuneler üzerinde yapılacak incelemeler sonucu tespit edileceği kaydedildi.

narin.jpg

SADECE 'GÜRAN'LAR CENAZE TÖRENİNE KATILABİLECEK

Narin Güran'ın cenazesi yarın sabah aile yakınlarına teslim edilecek. Giriş çıkışları kapatılan Tavşantepe Mahallesi'ne ve yarın yapılacak olan cenaze törenine soyadı Güran olanlar dışında kimse alınmayacak.

Kaynak:halktv.com.tr